Türk Savunma Sanayi

Akıncı tek motor testini tamamladı

Baykar tarafından geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) sistemi Akıncı’da 7 Ekim 2020 tarihinde önemli bir test aşaması daha tamamlandı. Akıncı, orta ve yüksek irtifalarda asimetrik itki testinde motorlardan biri yüksek güç, diğeri de düşük güçte çalıştırılarak uçuş performansı denendi. 

MSI Dergisi’ne konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bu testlerin başarıyla tamamlandığını açıkladı. Bayraktar, Akıncı’nın testlerinin programa uygun olarak ilerlediğini belirterek test takviminin önceliğinin temel uçuş özellikleri olduğuna dikkat çekti:

“Otopilot sistemi ve uçuş kontrol sistemleri gibi temel uçuş özelliklerinin testlerinin ardından, hava aracımızın, daha önceden öngörülen; kesintisiz uçuş saati, azami irtifası, faydalı yük kapasitesi gibi özellikleri de test edilecek. Öngörülen irtifa ve uçuş saatlerinde sınırları zorlayacak ve hava aracımızın temel özelliklerini test etmiş olacağız. Tüm bunların ardından da entegrasyonu tamamlanan faydalı yüklerle testlerimize başlayacağız.

SAHA Expo Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar.

Bayraktar AKINCI’nın son kullanıcıya teslimatı öncesinde, kabul isterlerini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen testlerle birlikte, uluslararası havacılık kriterlerini ve isterlerini de dikkate alıyoruz. Bu kapsamda, uluslararası havacılık kurallarına ve isterlerine yönelik testleri de test takvimimize aldık”

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu