Haberler

T-7A Red Hawk’ın kabloları Hindistan’da üretilecek

Boeing, yeni nesil jet eğitim uçağı T-7A Red Hawk için kablo demetleri üretmek ve teslim etmek üzere Hintli havacılık şirketi Rossell Techsys ile anlaştı. Rossell, ‘Teslim Zamanı ve Teslim Miktarı Belirsiz’ (IDIQ) stratejik anlaşması kapsamında Elektrik Kablolama ve Ara Bağlantı Sistemi (Electrical Wiring and Interconnect System/EWIS) parçaları üretecek.

2032 mali yılına kadar devam edecek üretimde toplam 84 farklı parça teslim edilecek. Başlangıçta Rossell, düşük oranlı ilk üretim programı (LRIP) I ve II ile tam oranlı üretim (FRP) 3 ve 4’ün üretimiyle meşgul olacak.

100 BİNDEN FAZLA KABLO ÜRETİLDİ

Boeing Hindistan tedarik zinciri yönetimi direktörü Ashwani Bhargava, “Türünün ilk örneği bir platform olan T-7A’nın dijital silsile ve yerli üretim bileşenlerinin bir kısmı Hindistan Hükümeti’nin ‘Kendi Kendine Yeten Hindistan’ (Aatmanirbhar Bharat) vizyonuna olan bağlılığımızda önemli bir adımdır. Hindistan’da yetmiş yılı aşkın bir süredir var olan bir şirket olarak Boeing, ülkedeki yerli havacılık ve savunma yeteneklerinin geliştirilmesine değer vermeye ve desteklemeye devam ediyor.” dedi.

Ek olarak, Rossell Techsys, T-7A Red Hawk’ın mühendislik ve üretim tasarımı ile uçuş testi sürümleri için EWIS parçaları üretti.

Üretim, Rossell’in Boeing için özel olarak kurulan Mükemmeliyet Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Rossell şimdiye kadar Boeing için 100 binden fazla EWIS parçası üretti.

Rossell Hindistan direktörü Rishab Gupta, “Rossell Techsys, on yılı aşkın bir süredir, Hindistan’da ve yurtdışında havacılık ve savunma sektörü için mühendislik ve bileşen üretimine kendini adamıştır. Ülkede bir ‘Kendi Kendine Yeten Hindistan’ havacılık ve savunma ekosisteminin geliştirilmesine katkıda bulunuyor ve Hindistan büyük bir küresel havacılık pazarı haline geldikçe daha da büyümeye hazırlanıyor. Rossell Techsys, T-7A kanatları, ön gövde ve kuyruk kısmı için parçalar üreten bu katkının bir kanıtıdır.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu