Haberler

STM ve NUROL MAKİNA arasında ‘iyi niyet’ anlaşması

Taktik mini İHA üretiminde Türkiye’nin öncü şirketlerinden STM ile Türkiye’nin zırhlı muharebe aracı üreticilerinden NUROL MAKİNA arasında, IDEF’21’de İyi Niyet Protokolü imzalandı. Anlaşma ile, NUROL MAKİNA tarafından üretilen zırhlı araçlara, STM’nin geliştirdiği ürünlerin entegrasyonu sağlanacak ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

Askeri deniz platformlarından, taktik mini İHA sistemlerine kadar geniş bir alanda ürün ve çözümler geliştiren STM Savunma Teknolojileri, Mühendislik ve Ticaret A.Ş., özgün tasarım ürünleri ile kara platformları sektörünün öncülerinden NUROL MAKİNA ile önemli bir iş birliği anlaşmasına imza attı.

İki savunma şirketi arasında, ürünlerin entegrasyonu için, İyi Niyet Anlaşması imzalandı. 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 21), 18 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen imza törenine, STM Genel Müdürü Özgür GÜLERYÜZ, NUROL MAKİNA Genel Müdürü Engin AYKOL katıldı.

Protokol; NUROL MAKİNA tarafından tasarlanmakta ve üretilmekte olan insanlı/insansız zırhlı muharebe araçları, zırhlı personel taşıyıcılar ve keşif ve gözetleme araçlarına, STM tarafından tasarlanan ve üretilen ürünlerin entegrasyonu konusunda yapılacak faaliyetleri kapsıyor. Bu kapsamda STM ve NUROL MAKİNA birlikte çalışmalar yürütmeyi, birikim ve tecrübelerini bir araya getirerek güç birliği oluşturmayı ve gelecekte ortak olarak gerçekleştirilebilecek projeler için birlikte çalışabilmeyi hedefliyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu