Haberler

Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı Yunanistan’da kaza geçirdi

Pegasus Havayolları’nın sahibi olan Esas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan’da deniz kazası geçirdi. Ali Sabancı’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Deniz kazası, Leras Adası’nda meydana geldi. Zodyak botla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı’nın ağır yaralandığı öğrenildi.

Olayda Ali Sabancı’nın dalağının alındığı, AORT damarında sorun olduğu ve Vuslat Doğan Sabancı’nın da durumunun ağır olduğu belirtildi. Ali Sabancı solunum sorunu çekmesi nedeniyle entübe edildi.

Akşam yemeğine giderken

Yatlarıyla Yunanistan’ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Sabancı çiftinin, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptığı belirtildi.

Ağır yaralanan Sabancı çiftini, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı.

Bodrum’a getirildi

Adada ilk müdahaleleri yapılan çift, daha sonra Bodrum’a getirildi. Ali Sabancı’nın ise saat 10.15 sıralarında ambulans helikopterle Bodrum’dan İstanbul’a Amerikan Hastanesi’ne getirildiği öğrenildi.

Yapılan müdahalede Ali Sabancı’nın durumunun stabil olduğu, dalağının alındığı, kaza sırasında ie yüzünden ağır darbeler aldığı belirtti. 

Sağlık durumu iyiye giden Vuslat Doğan Sabancı’nın da saat 11.30’da ambulans helikopterle yine Amerikan Hastanesi’ne getirileceği öğrenildi.

Başından darbe alan Vuslat Doğan Sabancı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı da gelen bilgiler arasında.

Esas Holding’ten açıklama

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu