Haberler

Gençlerden Roketsan’a yüksek ilgi

Roketsan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’de standını ziyaret eden gençler çeşitli yarışmalar ve eğitici faaliyetler ile eğlenirken  staj ve kariyer imkanları hakkında bilgi alıyor.

Türkiye’nin roket ve füze üretim merkezi Roketsan, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021’deki standında gençleri misafir ediyor. Standı ziyaret eden gençler, Roketsan’ın her biri ileri teknolojiler ile geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi, METE Silah Sistemi, Mini Akıllı Mühimmat MAM-T, CİRİT, Stand-Off Mühimmatı SOM, Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS), HİSAR Hava Savunma Füzesi ürünlerini yakından inceleyerek savunma sanayii hakkındaki merakını gideriyor. Aynı zamanda stantta gerçekleştirilen etkinlikler de gençlerin ilgi odağı oluyor.

HEM BİLGİ HEM EĞLENCE

TEKNOFEST boyunca gençlerin  Roketsan ve roket teknolojileri hakkındaki bilgilerini test edebileceği yarışmalarda,  gençler, hem öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Roketsan tarafından geliştirilen ALKA bilgisayar oyunu, Roketsan ürün eşleştirme oyunu ve word portrait gibi çok sayıda eğlenceli etkinlik de Roketsan standında gençleri bekliyor.

Öte yandan tam kadro TEKNOFEST’e katılan Roketsan İnsan Kaynakları ekibi de gençlerin kariyer planlarına ilişkin sorularını yanıtlıyor ve Roketsan’da staj imkanlarına dair bilgi veriyor.

DERECEYE GİREN ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

Roketsan’ın yürütücülüğünü üstlendiği Roket Yarışması’nın dereceye giren takımları da ürünlerini festivalde sergiliyor. Her biri öğrenciler tarafından geliştirilen bu roketler, gelecek yıllarda yarışmaya katılmayı düşünen gençler için de ilham kaynağı oluyor. Bu yıl dördüncü kez yarışmacıları ağırlayan Roket Yarışması’nda başvuru yapan 544 takım arasından; 13’ü lise kategorisi, 55’i orta irtifa, 10’u yüksek irtifa ve 2’si zorlu görev olmak üzere toplam 80 takım yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yarışmadaki farklı kategorilerde dereceye giren takımlar da ödüllerini TEKNOFEST’te üst düzey isimlerin ellerinden alacaklar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu