Savunma

Savunmada Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan ortaklığı

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında, savunma sanayii alanında iş birliğini arttırmaya yönelik Üçlü Savunma İşbirliği Toplantısı’nın ikisincisini sivil ve resmî heyetlerle beraber Pakistan’ın Rawalpindi kentinde gerçekleştirildi.

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, açıklamasında üst düzey temasların kurulduğu ve iş birliği konusunda önemli adımlar atıldığına dikkat çekti.

Haluk Görgün’den paylaşım

Görgün, şunları paylaştı:

“Ziyaretimiz kapsamında; Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sahir Shamshad Mirza ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Muhammad Avais Dastgr’i makamlarında ziyaret ederek iki ülke ilişkilerine yönelik savunma sanayii alanında verimli görüşmelerde bulunduk.

Tarihsel ve köklü diplomatik ilişkilere sahip olduğumuz Pakistan ve Suudi Arabistan ile bir sonraki toplantımızı önümüzdeki ay Suudi Arabistan’da yapılması planlanan Dünya Savunma Fuarı’nda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Ortak hedefler doğrultusunda mutabakata vardığımız bu önemli görüşmelerin en başta ülkemiz ve milletimiz için, ardından Pakistan ve Suudi Arabistan ülkeleri için hayırlara vesile olmasını dilerim”

Baykar’dan önemli adım

Geçtiğimiz yıl, Baykar Suudi Arabistan ile çok önemli bir iş birliği anlaşması imzalamıştı. Toplam 3 milyar dolarlık anlaşmada AKINCI TİHA sistemi konusunda iş birliği adımı atılmıştı.

Baykar ayrıca Pakistan’a hem TB2, hem de AKINCI ihracatı gerçekleştirdi.

Diğer taraftan gerek Suudi Arabistan, gerekse de Pakistan Türkiye’nin en önemli savunma ihraç ettiği ülkeler arasında yer alıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu