Havalimanları

Sabiha Gökçen’de yeni terminal 2024’te

İkinci pistinin açılışı için gün sayan Sabiha Gökçen Havalimanı için yeni terminalin yapımı 2024 içinde gerçekleşecek. Gazeteci Hakan Çelik’in CNN Türk’teki programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Artık yönetim DHMİ’de

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Savunma Sanayi Başkanlığı’na ait olduğunu ancak bir eş güdüm içinde yürüdüklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Meydanın ana, büyük sahibi Savunma Sanayi Başkanlığı. Bu işi ülkemizde de uzun yıllardır yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ). Onlarla gidip konuştuk. Bir yönetim anlayışında orada anlaştık. Şu anda yönetimini tamamen biz yürütüyoruz”

Pist tamamlandı

İkinci pist konusunda çalışmaların tamamlandığını sitemizde haber yapmıştık. Hatta kalibrasyon uçuşlarının da gerçekleştiği bilgisini vermiştik.

Bakan bu bilgileri doğrulayarak “Pist inşaatını tamamladık. Yeni pist 3 bin 200 metre uzunlukta. Bu ay içinde uçuşa açacağız. Cumhurbaşkanımızın programına göre inşallah pisti açacağız.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Oraloğlu.

İlk pist bakıma alınıyor

Hakan Çelik’in sorusunu yanıtlayan Bakan Uraloğlu, yeni pistin açılmasıyla birlikte uzun yıllardır trafik yükünü çeken ilk pistin de çok kapsamlı bir bakımdan geçirileceğini söyledi.

“Mevcut terminalin yolcu kapasitesi 40 milyon”

Halen kullanımda olan Malezyalı şirkettin işlettiği terminalin kapasitesinin yıllık 40 milyon yolcu olduğunu belirken Bakan, “Bu yıl sonu terminal yolcu sayısı 36-38 milyon yolcuya çıkması öngörüyoru. Orada mevcut terminalin uzatılması ve yeni bir terminal yapılmasını projelendirdik. Bu süreçte onların da hayata geçirilmesini sağlayacağız. 2024 gibi terminalleri bitiririz, bu pistleri aynı anda kullanmaya başlarız”

Hatay için mevcut pist güçlendirilecek

Hatay Havalimanı’na da değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, burada mevcut pistin çok uzun sürecek bir güçlendirmeden geçirileceğine dikkat çekti:

“Hatay’da çok ciddi zemin iyileştirmeleri yapacağız. Bir kaç aylık bir proje değil. Kesinlikle zor bir proje olacak. Pist ciddi kazılacak. Özel taş döşenecek. Ayrıca pist mevcut durumdan 2-2,5 metre daha kodun üzerine çıkılarak taşkından etkilenmesinin önüne geçilecek. Önümüzdeki yıl da tamamlanacak”

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu