Deniz KuvvetleriNecdet Gürsoy

Cinsiyet değiştiren ABD Donanma Pilotu, uçucu statüsünü geri aldı

ABD Donanma Personeli Bürosu (BUPERS) kısa süre önce Deniz Binbaşı Emily “Hawking” Shilling’e uçuş statüsü tıbbi muafiyeti verdi. Bu durum onu Donanmanın uçuş görevi için onaylanan ilk transseksüel Donanma Havacısı yapıyor.

Halen Patuxent River Donanma Hava Üssü’nde İnsansız Taşıyıcı Havacılık Görev Kontrol Sistemi, İnsansız Taşıyıcı Havacılık Ofisi Program Müdür Yardımcısı olarak hizmet veren ve bir dönem cinsel kimliğiyle tartışma yaratan Shilling, şunları söyledi:

“Donanma yolun her adımında beni destekledi. Yeni politika, hizmet etmeme izin vermiş ve potansiyel olarak tekrar uçmanın kapısını açmış olabilir. Ancak kararlı destekleriyle görevde başarılı olmama gerçekten izin verenler Donanma personeli, komutadakiler ve uçuş hattındakilerdi.” dedi.

ÖDÜLLÜ BİR HAVACI VE TEST PİLOTU

Shilling’in eski komutanı Deniz Albay Samuel Messer yaptığı açıklamada, “Emir felsefemin bir parçası, herkese kibar ve saygılı davranmak. Bu kelimenin tam anlamıyla herkes anlamına gelir. Askeri görevler icra etmesi için getirdiğimizde onun profesyonel itibarını biliyordum. Yetenekleri, bilgisi ve uzmanlığı nedeniyle onu ekibimizde istedim.

Ekibimizde onun kalibresinde ve yeteneklerinde insanlar istiyoruz. O, ödüllü bir havacı ve test pilotu ve yeteneklerimizin birçoğu hakkında derin bir anlayışa sahip. Kolay ve bariz bir seçimdi. Onu destekleyen bir komuta ortamı yaratabildiğimiz için mutluyum.” ifadesinde bulundu.

2005’TE DONANMAYA KATILDI

Shilling, ABD Donanması’na 2005 yılında katıldı ve 2007’de donanma havacısı olarak bröve aldı.

F/A-18 E/F, EA-18G, F-16 ve diğer 18 uçağı uçurdu. Irak ve Afganistan’da görev aldı.

Ödülleri arasında üç hava madalyası ve EA-6B’sinde uçuş sırasında acil bir durum sırasında üstün havacılık için Daedalian ödülü yer alıyor.

ABD Donanma Test Pilot Okulu’ndan 2015 yılında mezun oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu