Güvenlik

THY uçağının iniş takımında yangın çıktı

Türk Hava Yolları’na (THY) ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının, Hatay Havalimanı’na indikten sonra sağa iniş takımında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, yolcular ise yolcular slide olarak adlandırılan şişme kaydırak sistemi ile tahliye edildi.

Olay, gece saatlerinde Hatay Havalimanı’nda meydana geldi. 105 yolcusu ve 6 mürettebat ile havalimanına iniş yapan Boeing 737-800 tipi uçağın sağ iniş takımında yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, 105 yolcu ve 6 mürettebat ise slide ile uçaktan tahliye edildi.

Öte yandan, yangının anti skid sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor. Kazayla ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı kaza kırım inceleme heyeti soruşturma başlattı.

THY’DEN AÇIKLAMA

THY, olay sonrası yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:

“TK2256 sefer sayılı İstanbul (IST) – Hatay (HTY) seferinde uçağımızın iniş sırasında lastiği patlamıştır. Bu patlamaya bağlı olarak uçağın iniş takımlarından birinde aşırı ısınma meydana gelmiş ve itfaiye ekipleri iniş sonrası duruma hızlı şekilde müdahale ederek soğutmayı sağlamışlardır. Misafirlerimiz ve ekiplerimiz güvenli şekilde uçaktan tahliye edilmiştir. Sağlık durumlarında bir sorun yoktur.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu