Haberler

THY Minsk’e uçuyor

Avrupa Birliği’nin (AB) önceki gün Ryanair uçağının Minsk’e zorla indirilmesinin ardından Belarus Havayolları’na hava sahasını kapatmış, üye ülkeler için Belarus hava sahasından uçuşları durdurmuştu. Türk Hava Yolları ise 25 Mayıs yani bugün İstanbul Havalimanı’ndan Minsk’e sefer gerçekleştirecek.

Belarus Havayolları ile ortak seferler düzenleyen THY’nin bugün biri kendisinin diğer ikiside Belarus Havayolları ile toplam 3 uçuşu yer alıyor. Belarus Havayolları’nın muhtemel Avrupa Hava Sahası’na girmeden Türkiye’ye uçması bekleniyor.

Türk Hava Yolları’nın sistemde ise bilet satışı sürüyor:

Önceki gün yaşanan olayda, Atina’dan kalkan ve Vilnus’a (Litvanya) uçan Ryanair’e ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Belarus Hava Sahası’ndayken güvenlik gerekçesi ile Minsk’e yönlendirilmişti. Uçak Minsk’e uçarken Belarus Hava Kuvvetleri’ne ait Mig-29 eşlik etmişti.

 

MUHALİF GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Ryanair uçağı indikten sonra uçakta bulunan Belaruslu muhalif gazeteci Raman Paratasevich polis tarafından alıkonuldu. Paratasevich’in kız arkadaşı ile uçakta bulunan 4 yolcu toplam 6 kişi Ryanair uçağına binmedi. Toplam 7 saat Minsk’te kalan uçak, daha sonra toplam 117 yolcusuyla Vilnus’a döndü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu