Haberler

TEI Genel Müdürü Akşit: Uçak motoru üretiminde çok ciddi mesafe kat ettik

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, Kocaeli’de katıldığı programda “Uçak motorlarının üretilmesi ile ilgili yerli ve milli olma konusunda çok ciddi mesafe kat ettik” dedi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit ile Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve 12’nci sınıf öğrencileri katıldı. Belediye Başkanı Zeki Aygün, TEI tarafından yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu belirtirken, Prof. Dr. Mahmut F. Akşit ise havacılık sektörüne yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler sunarak, uluslararası düzeyde üretici ve dünya çapında bir tasarım merkezi konumunda olan TEI’nin çalışmalarından bahsetti.

Akşit, gençlerle önemli bilgiler aktararak, uçak motorlarının üretilmesi ile ilgili yerli ve milli olma noktasında çok ciddi mesafe kat ettiklerini belirterek, tasarımını ve üretimini gerçekleştirdikleri uçak motorlarını tanıttı.

Milli ve yerli çalışmaların önemini anlatan Prof. Dr. Akşit, TEI’nin ürettiği uçak motorları, jet motorları, İHA’ların motorları ve yaptıkları diğer çalışmaları gençlere aktardı. Program, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu