Gösteri

Red Arrows uçağına kuş çarptı, kanopi parçalandı

Red Arrows takımına ait BAe Hawk T.1A (Red 6) tipi jetin, Rhyl Air Show’da gösteri uçuşu sırasında kuş çarpması sonucu kanopisi parçalandı.

Olay, Rhyl Air Show’da bir gösteri uçuşu sırasında meydana geldi. Red Arrows takımına ait BAe Hawk T.1A tipi jete, gösteri uçuşunda kuş çarptı. Jetin kanopisi parçalanırken, pilot ise panik yapmadan uçağı Hawarden Chester Havaalanı’na indirdi. Olayın gösteri esnasında yaşanması ve kazadan yara almayan pilotun panik yapmadan ekipten güvenle ayrılması büyük bir başarı olarak gösterildi.

BASIN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Red Arrows takımı basın sözcüsü şunları söyledi: “Bu hafta sonu Rhyl Airshow’daki herkese teşekkür ederim. Jetlerimizden birinin kokpit kanopisine zarar veren bir kuş çarpmasına maruz kalmasından sonra bugünkü Red Arrows gösterimini birkaç dakika erken bitirmek zorunda kaldık. Bu tür bir olay havacılıkta nadir değildir ve pilotlarımız son derece iyi eğitilmiştir. Bu durumda, Red 6 ve tüm ekip, pilot ve uçak için daha fazla risk olmadan birlikte mükemmel bir şekilde yanıt verdi. Jetin güvenli bir şekilde indiğini ve pilotun yaralanmadığını bildirmekten mutluluk duyuyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu