EkonomiHaberler

THY hizmet ihracatında şampiyonluk oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. THY, 15 milyar 769 milyon dolarlık ihracat ile ‘’İhracat Şampiyonu” ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödülü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’a takdim etti.

Ekonomiye katkı

Ödül töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şunları söyledi;

Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olarak bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırırken, kanatlarımızda da büyük bir gurur ve sorumluluk taşıyoruz. Bizler de bu sorumlulukla ülkemizin gelecek hedeflerine en hızlı şekilde ulaşması için çalışıyor ve her geçen yıl ekonomimize yaptığımız katkıyı artırıyoruz.

Küresel taşıyıcı olarak, 2022 yılını sektörümüzün gıpta ile baktığı bir performans ile tamamlamıştık. Bugün bu başarının ödülünü alıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği “dünyanın ilk beş havayolundan biri olma” hedefine doğru kanat açmaya, yükselmeye ve bu vizyona katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

2021’ye göre yüzde 70 artış

Küresel havacılık sektöründe yükselişini hız kesmeden sürdüren ve Türkiye ekonomisine ciddi ölçüde katkı sunan Türk Hava Yolları, 2021 yılında 9 milyar 385 milyon dolar olan hizmet ihracatını, 2022 yılında yüzde 70 artırarak 15 milyar 769 milyon dolara yükseltti.

Bayrak taşıyıcı, İhracat Şampiyonu unvanıyla sektörün hedef çıtasını yükseltirken; ülkeye sağladığı döviz girdisi ile de yeni yatırımların önünü açıyor.

TİM tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye’nin son 20 yılda mal ihracatını 6 kat; hizmet ihracatını ise 5 kat artırdığı belirtiliyor. Yapılan araştırma, ihracatın gelişiminin ne denli ivme kaydettiğini de gözler önüne seriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu