Hava Kuvvetleri

ABD Hava Kuvvetleri pilotlar için ‘obezite’ kavramını genişletti

ABD Hava Kuvvetleri, yeni alımlar için pilot adayı sıkıntısı yaşayınca, şartları gevşetmeye başladı. Sağlıkla en büyük elenme nedenlerinin başında gelen obezitede yağ oranları kadın ve erkek adaylarda yaklaşık yüzde 30 arttırıldı. Bu adımla birlikte sağlık aşamasında elenmenin azaltılması hedefleniyor.

Hava Kuvvetleri İşe Alım Servisi sözcüsü Leslie Brown, erkek pilot adaylarındaki %20 yağ oranı yerine %26 vücut yağına sahip olabileceklerini, kadın askerlerin vücut yağının %28’den %36’ya yükselebileceğini söyledi.

Açıklamada; “Bugünün gençliğinin geçmiş nesillere göre daha yerleşik bir yaşam tarzı sürdürdüğünün ve Hava Kuvvetlerinin daha kısıtlayıcı standartlarının, diğer niteliklere sahip adayları uzaklaştırdığının farkındayız.” denildi.

Her ay 100 aday alınıyor

ABD Hava Kuvvetleri her ay 100 civarı yeni pilot adayı alımı gerçekleştiriyor. Temel programın ardından adaylar uçuş eğitimine alınıyor. Kursu bitirip brövelerini takabilen adayların önemli bölümü nakliye filolarında veya helikopterlerde uçuşlarına devam ediyor.

Uçuş eğitimini tamamlayanların çok azı F-16, F-35, F-15 gibi uçaklarda görev yapabiliyor.

Geçen yıl Pentagon tarafından yayınlanan ve Military.com tarafından bildirilen bir araştırma , 17 ila 24 yaşları arasındaki Amerikalıların %71’inin obezite ve uyuşturucu kullanımı gibi nedenlerle askere alınamayacağını ortaya koydu.

Nüfusun üçte biri asker olmaya elverişli değil

Hastalık Kontrol Merkezi, Temmuz 2022’de genç Amerikalıların üçte birinin orduda hizmet edemeyecek kadar ağır olduğunu söyledi. Sadece iki kişiden birinin hem hizmet vermeye uygun hem de yeterince aktif olduğu belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu