Havayolları

Bogota’da THY’ye güçlü rakip geliyor

Türk Hava Yolları’nın Güney Amerika’da önemli uçuş noktalarında biri olan Kolombiya’nın başkenti Bogota hattına güçlü rakip ediyor. 3 Haziran’dan itibaren Dubai merkezli Emirates, Boeing 777-300ER tipi uçaklarla Bogota seferlerine başlıyor.

Emirates São Paulo, Rio de Janeiro ve Buenos Aires’in ardından Bogota seferlerini başlatmasıyla, Güney Amerika’daki dördüncü uçuş noktasına ulaşacak. Bu son uçuş noktasının hizmete girmesiyle birlikte Emirates Amerika kıtasında ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Arjantin ve Kolombiya’daki 19 seyahat noktasında hizmet verecek.

Miami aktarmalı uçulacak

Emirates, Dubai’den başlayacak sefer için önce ABD’de Miami’ye uçacak. Ardından da Miami’den Bogota’ya sefer yapılacak. Beşinci trafik hakkını da alan Emirates, Miami-Bogota arasında yolcu taşıyabilecek.

Yüksek irtifa

Bogota, yaklaşık deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yüksekte. Bu irtifa uçağın operasyon limitlerini de zorluyor. Türk Hava Yolları, Bogota hattını açarken İstanbul-Panama’ya uçup oradan Bogota’ya geçiş gerçekleştiriyordu.

Yeni rota hakkında görüşlerini dile getiren Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Uzun zamandır Kolombiya’ya hizmet vermek istiyorduk. Bogota’nın uçuş ağımıza eklenmesi, daha çok bağlantı sunarak yolcularımız için seçenekleri ve tercihleri genişletmenin yanı sıra karada ve havada benzersiz birinci sınıf deneyimler sunma stratejimizin de bir parçası. Aynı zamanda bu bölgede yolcular için iş ve tatil amaçlı seyahat fırsatlarını artırmaya hazırlanıyoruz. Bogota’ya gidiş-dönüş seyahatlerine yönelik büyük bir talep bulunuyor. Yolcuların Bogota-Dubai ve Bogota-Miami arasındaki uçuşlarda Emirates ürün ve hizmetlerinin konforunu yaşamaları için sabırsızlanıyoruz. Planlarımıza destek veren ve bu yeni rotayı mümkün kılan tüm yetkililere teşekkür ederiz. Hizmet verdiğimiz yeni topluluklara değer katmayı ve turizm ile ticareti teşvik etmek için yeni ortaklıklar kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

ABD aktarmasında dikkat!

Dubai ile Bogotá arasında her iki yönde uçuş yapan yolcuların, Miami’deki göçmenlik prosedürleri nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş regülasyonlarına uyması ve gerekli belgeleri bulundurması gerekiyor. Kolombiya ve BAE vatandaşları, her iki ülke arasında uygulanan karşılıklı vize düzenlemeleri sayesinde Dubai ve Bogota’ya 90 güne kadar vizesiz giriş yapabiliyorlar.

Hangi saatlerde seferler var

Uçuşlar aşağıdaki tarih ve saatlere göre gerçekleştirilecektir (tüm saatler yereldir):

Tarih

Uçuş

Gidiş 

Dönüş

3 Haziran’dan itibaren

(Yaz takvimi)

EK213 (DXB/MIA)

02:15

10:05

EK213 (MIA/BOG)

12:35

15:25

EK214 (BOG/MIA)

17:25

22:15

EK214 (MIA/DXB)

00:45

23:00

3 Kasım’dan itibaren

(Kış takvimi)

EK213 (DXB/MIA)

02:15

09:50

EK213 (MIA/BOG)

12:20

16:10

EK214 (BOG/MIA)

18:10

22:05

EK214 (MIA/DXB)

00:35

23:50

Emirates’in üç kabinde 354 koltuğu bulunan Boeing 777-300ER uçağı, Bogota-Miami rotasında sunacağı premium hizmetlerle çıtayı yükseltecek. First Class ve Business Class’ta yatağa dönüşebilen koltuklar, ikram yemek & içecek servisi ve   cömert bagaj hakkı (geçerli koşullara bağlı olmak kaydıyla), Emirates’in Kolombiya ve ABD’yi birbirine bağlayan doğrudan hizmetlerinde sunacağı ilkler arasında yer alıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu