Havayolları

THY, 2023 yılında uçak sayısını artıracak

Türk Hava Yolları (THY), 2023 yılında büyümeye devam edecek.

Haziran ayı sonu itibarıyla filosunda 254 adedi dar gövde ve 126 adedi geniş gövdeli olmak üzere toplam 380 uçak bulunan THY, gelecek yıl bu sayıyı daha da artıracak.

Geçtiğimiz günlerde bir mülakat veren THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, mümkün olsa, 2023’te tam 70 adet yeni nesil uçağı birden alabileceklerini açıkladı.

Bunların 20 adedinin geniş gövdeli olabileceğine dikkat çeken Ahmet Bolat özellikle, Boeing 787 tipi uçakların teslimatlarında yaşanan gecikmelerin, kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Gelgelelim, teslimatlarda yaşanan sıkıntıyla Covid-19 krizi sonrasında yeni nesil uçaklara olan talebin birleşmesi, THY’nin hızını şimdilik kesiyor.

Bununla birlikte, pazarda aniden boşa çıkan uçaklar da THY’nin radarına yakalanıyor.

THY Filosu (Haziran 2022)

Aeroflot için üretilen ama Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrasında teslimatı iptal edilen A350’lerin bazılarını THY almıştı.

Önümüzdeki günlerde, bu uçaklara yenilerinin eklenebileceği söyleniyor.

THY filosuna 100. uçağın katıldığı ânı bugün gibi hatırlıyorum. THY Teknik binasında yapılan mütevazı törene ben de katılma fırsatı bulmuştum.

Şu anki gidişata göre THY, 90. kuruluş yıldönümünde yani 2023’te, 400. uçağına kavuşacak gibi görünüyor.

Yeni uçaklarla birlikte yeni personel istihdamı ve yeni hatlar da gündeme gelecektir.

Anlaşılan o ki gelecek yıl, Türk sivil havacılık sektörü bir hayli hareketli geçecek.

Dr. Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu