HaberlerŞeref SezginUçuş Emniyeti

Washington’da paniğe neden olan uçak kazasında ölenlerin kimliği belli oldu

Geçtiğimiz pazar günü telsiz çağrılarına cevap vermeyen Cessna Citation V tipi uçağı teşhis için havalanan Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’ların Washington semalarında ses hüzünü aşarak sonik patlamalara neden olmaları büyük merak uyandırmıştı. Daha sonra iş jeti düşmüş olayda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenler, milyarder iş adamı John Rumpel‘in kızı Adina Azarian, 2 yaşındaki torunu, bakıcısı ve pilot olduğu açıklandı. Baba kız, Trump’ın başkanlık kampanyasına destek vermişti.

Pilotun tek olarak uçtuğu ifade edilirken olayın kabin basıncı kaybı mı veya başka bir nedenle mi yaşandığı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Bu konuda soruşturma sürüyor.

Milyarder iş adamı

Florida merkezli Melbourne Inc. şirketinin sahibi Rumpel, New York Times’a yaptığı açıklamada, düşen jette kızı ve 2 yaşındaki torunun, dadısının ve şirket pilotunun bulunduğunu, Kuzey Carolina’daki evini ziyaret ettikten sonra, New York’un Long Island bölgesindeki evlerine döndükleri bilgisini paylaştı.

Milyarder iş insanı, Melbourne Inc. altındaki Encore Motors şirketine ait olduğu belirlenen jetin düşmesiyle ilgili yetkililerden fazla bilgi alamadığını, ancak uçağın basıncının düşmesi sonucu kazanın gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Ayrıca Amerikan medyasında, Floridalı John Rumpel’in eski ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçimi kampanyası için kurduğu MAGA’nın büyük bağışçılarından olduğu bilgisi yer aldı.

Olay nasıl oldu

İçinde 4 kişi bulunan Citation jet, 34,000 feet irtifada hiç bir çağrıya cevap vermediği varış meydanınıda 50 mil geçtikten sonra spiral alçalmaya başladığı ve yaklaşık bir dakika içinde yere çarptığı belirtildi.

Uçağın düştüğü açıklamalarından birkaç saat sonra bölge polisi, kurtarma ekibinin uçağın enkazına ulaştığını, kazada kurtulan olmadığını açıklamıştı.

ABD basınında, söz konusu uçağın telsiz uyarılarına karşılık vermediği, bunun üzerine F-16’ların ses patlamasına neden olan süpersonik hızda acil müdahale yetkisiyle havalandığı bilgisi yer almıştı.

F-16’lar vurdu mu?

NTSB olarak adlandırılan Ulusal Ulaşım Emniyet Kurulunda Kıdemli Havacılık Kazası Araştırmacısı Adam Gerhardt, düşen uçağın enkazının Delaware eyaletine taşınarak uzun bir incelemeye tabi tutulacağı belirtmişti.

Olayla ilgili olarak F-16’ların iş jetini vurup varmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu