Haberler

THY’de uzun yıllar görev yapan Sevim Sayım Madak bakan yardımıcısı oldu

Uzun yıllar Türk Hava Yolları’nda görev yapan Dr. Sevim Sayım Madak, dünkü atamalarla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Resmi Gazetede yayınlanan karar ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Madak, Leman Yenigün, Rıdvan Duran, Zafer Tarıkdaroğlu ile birlikte görev yapacak.

Madak,1975 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. 1994 yılında Türk Hava Yolları’na girdi. Uzun yıllar Reklam, Halkla İlişkiler ve Basın İlişkileri Uzmanı olarak Basın Müşavirliğinde görev aldı.

Bir dönem THY’de Amsterdam ve sonrasında Barcelona ofislerinde Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulundu.

İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2004 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Halkla İlişkiler” ardından Barcelona Üniversitesi “Şirket Değerlemesi” bölümlerinde yüksek lisanslarını, 2019’de “İşletme yönetimi” üzerine doktorasını tamamladı.

THY’den 2006’da ayrılan Madak, 2010 yılında ticaret hayatına atıldı. Merkezi Iğdır olan Mire Bims işletmesinin kurucuları arasında yer aldı. 2012 yılında Cumhurbaşkanlığı Başarılı İş Kadını plaketini alan, 2013- 2014 yılları arasında Iğdır Dayanışma ve Kültür Derneği Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Madak, 2014 yılında da Iğdır Organize Sanayi İş adamları Derneği Başkan Yardımcısı seçildi.

2009’da AK Partide siyasi hayatına başlayan Sevim Sayım Madak, çeşitli birimlerde görev yapması ardından, halen İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Madak, siyasi çalışmalarının yanısıra İstanbul Ticaret Üniversitesinde Havacılık yönetimi üzerine ders de vermekte.

İngilizce, İspanyolca ve Azerice bilen Sevim Sayım Madak evli ve 3 çocuk annesi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu