Savunma

HC-130J filosu genişliyor  

ABD Hava Kuvvetleri Rezerv Komutanlığı ilk HC-130J Combat King II askeri nakliye uçağını teslim aldı. 1950’li yıllardaki C-130 Hercules’in varisi olan dört motorlu turboprop HC-130J Combat King II, Florida, Patrick Hava Kuvvetleri Üssü’nde işletilecek ve Rezerv Komutanlığının arama kurtarma ve nakliye faaliyetlerinde kullandığı eski HC-130 P / N Combat King uçaklarının yerini alacak.

Lockheed Martin tarafından yakıt verimliliği, yük kapasitesi ve menzili geliştirilen uçak ABD Hava Kuvvetleri envanterine ilk olarak 2011 yılında girdi. ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı da arama kurtarma için bir HC-130J filosu işletiyor.

ENTEGRE SAVUNMA PAKETİNE SAHİP

Uçağın eski ve yeni versiyonları arasında bir karşılaştırma yapan ABD Sahil Güvenlik Komutanlığına göre, iyileştirilmiş motorlar ve pervanelerden ötürü HC-130J, eski versiyon HC-130H’den yüzde 20 daha fazla hız ve irtifa kapasitesine ve yüzde 40 daha fazla menzile sahip. (HC-130H’nin seyir hızı 592km/saat, menzili ise 9.075 km)

Savaş bölgelerinde uçmak için çeşitli özellikler barındıran HC-130J’nin entegre savunma paketinde radyo frekans karıştırıcı, dijital radar uyarı alıcısı, arazi takip ve arazi kaçınma radar sistemi ile chaff sistemi bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu