HaberlerHavalimanları

Dubai’yi su bastı, Emirates 18 Nisan’a kadar çok sayıda uçuşu iptal etti

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük kenti Dubai’de dün etkili olan yağış nedeniyle Dubai Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu. Emirates Havayolları, 18 Nisan’a kadar yüzlerce seferlerini iptal etti. Binlerce yolcu Dubai Havalimanı’nda mahsur kaldı.

Dün Dubai, 1949’dan bu yana en yüksek yağışı aldı. Sadece Dubai Havalimanı’nın bulunduğu bölge 14 santimetrelik yağış aldı. Fırtına, yağışın etkisini artırdı.

Yağışla birlikte dünyanın trafik açısından en önemli havalimanlarından biri olan Dubai yağışa mağlup oldu. En büyük etkiyi de Emirates Havayolları gördü.

Binlerce yolcu havalimanında mahsur kaldı. Rusya, sadece Dubai’de mahsur kalan Rus turist miktarının da 2 bin 500 olduğunu açıkladı.

Emirates yüzlerce seferi iptal etti

Emirates Havayolları gelişmeler üzerine yüzlerce seferini iptal etti. Dubai Havalimanı’ndan yapılan check-in işlemleri ise 18 Nisan’a kadar  durduruldu.

Yolculara yapılan açıklamada Emirates Havayolları, Dubai Havalimanı’na gelmeden önce uçuşun durumunu kontrol etmeleri istendi.

Uçuş ekiplerinin de havalimanına gelmekte zorluk çektiğini belirten Emirates, aprondaki durum nedeniyle seferlerde ciddi aksamaların yaşandığını ifade etti.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu