HaberlerKariyerTürk Savunma Sanayi

İşte STM’nin yeni yönetim kurulu

Genel Kurulunu tamamlayan STM’nin yeni yönetim kurulu belli oldu. Prof. Dr. İhsan Kaya, STM Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam ederken üyeliklere yeni isimler atandı.

SavunmasanayiST.com sitesinin haberine göre, aynı amanda Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Kaya, STM’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görevini sürdürecek. Yönetim Kurulu Başkan vekili ise Reha Denemeç oldu.

Yeni üyeler

Yönetim Kurulu’na, Prof. Dr. İhsan Kaya ve Reha Denemeç’e ilaveten Mehmet Fatih Güçlü, Adnan Çelik ve İsmail Doğan seçildi.

Özgür Güleryüz, yeni dönemde de Genel Müdürlük görevini sürdürecek.

Yeni yönetim kurulu STM tarafından şöyle açıklandı:

STM Yönetim Kurulu

STM 1991’de kuruldu

Mühendislik çözümleriyle denicilik sistemlerinden İHA’lara kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren STM, 1991 yılında kuruldu. STM’nin web sitesinde kuruluş ve hedefler şöyle anlatılıyor:

“Türkiye’nin ulusal güvenliği için yüksek teknoloji gerektiren alanlarda T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne; proje yönetimi, sistem mühendisliği, teknoloji transferi, teknik ve lojistik destek ile danışmanlık hizmetleri sağlamak amacıyla Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararıyla 1991 yılında kurulduk.

Savunma sanayimizin milli projelerinde yer alarak üstlendiğimiz kritik görevlerle kazandığımız mühendislik ve teknoloji birikimimizi önemli yatırımlar yaparak genişlettik ve bugün; askeri deniz platformları, siber güvenlik, taktik mini İHA sistemleri, radar sistemleri, uydu teknolojileri, komuta kontrol sistemleri, sertifikasyon ve danışmanlık olmak üzere geniş bir alanda faaliyet gösteriyoruz.

STM-TOGAN-İHA

Yerli kaynakları kullanarak geliştirdiğimiz özgün ve kritik sistemler ile ülkemizin sivil kamu ve özel sektör ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyoruz. Ülkemizin en büyük savunma sanayii firmalarından biri olarak, Türk savunma sanayisinin global pazarda da rekabet gücüne katkı sağlıyor ve ihracat odaklı çalışmalar yürütüyoruz.

Türkiye’nin savunma sanayii ihtiyaçları öncelikli olmak üzere sahip olduğumuz teknoloji tabanlı faaliyetlerimizi; kamu ve özel sektör ihtiyaçlarına yönelik çeşitlendiriyor ve sivil havacılıktan, tarıma, sağlıktan, enerjiye uzanan geniş bir yelpazede yenilikçi çözümler üretiyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu