Haberler

S7 için yapılan 737 MAX Katar Havayolları’na teslim edilecek

Boeing‘in Rus havayolu şirketi S7 için imal ettiği 737 MAX-8, Ukrayna Savaşı ile birlikte uygulanan ambargo nedeniyle teslim edilmemişti. Uçağın yeni kullanıcısı Qatar Airways-Katar Havayolları olacak. Üstü S7, kuyruğu ve kıvrık kanat ucu Katar renklerindeki 737 MAX, boyanmak üzere Portland Uluslararası Havalimanı’nda böyle gözlemlemdi.

Aerotime.aero sitesinin haberine göre, Qatar Airways, geçtiğimiz yıl Airbus ile A350’lerin boyaları konusunda çok ciddi bir kriz yaşamıştı. Sonrasında ise Airbus ve Katar el sıkışarak anlaşma yoluna gitmişti.

Bu dönem içinde Katar Havayolları Boeing’e yönelerek ek sipariş vermişti. Haziran 2022’de imzalanan anlaşma ile Qatar Airways 25 adet Boeing 737 MAX-10 için el sıkışmıştı. Ancak bu siparişte 8 serisi bulunmuyordu.

Halen MAX-10 serisi için Boeing FAA ile sertifikasyon çalışmalarını sürdürüyor. Uçağın bu yıl içinde sertifika alarak havayollarında hizmete girmesi bekleniyor.

Muhtemel N5573K tescilli bu uçağın Katar pilotlarının eğitiminde kullanılması ve filoda MAX 10 teslimatı öncesinde tecrübe sahibi olunması için alındığı tahmin ediliyor. (Kaynak: Aerotime.aero)

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu