Güvenlik

Türkiye’den Fransa’ya ‘seyahat’ uyarısı

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nce, Fransa’da bulunan ve buraya seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşlarının, ülke genelinde devam eden şiddetli eylemler nedeniyle dikkatli olmaları istendi.

Fransa’da düzenlenen eylemler sırasında bir gencin yaşamını yitirmesi sonucu şiddetini artırarak devam eden gösteriler nedeniyle Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği, Türk vatandaşları için uyarılarda bulundu.

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Paris yakınlarındaki Nanterre’de 27 Haziran 2023 tarihinde araç kontrolü sırasında polise mukavemet gösterdiği gerekçesiyle açılan ateş sonucu bir gencin hayatını kaybetmesi sonrasında ülke genelinde yaşanan geniş katılımlı protesto gösterileri nedeniyle, muhtelif ulaştırma ve kamu hizmetlerinde kesintiler yaşanmakta ve kamu binaları, özel mülkiyet ve altyapıya zarar veren şiddet eylemleriyle karşılaşılmaktadır.

Sözkonusu olaylar dikkate alınarak, başta Paris olmak üzere, Fransa’da bulunan vatandaşlarımızın veya Fransa’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın azami teyakkuzu göstermeleri ve olası gösteri alanları ile yakın çevreden uzak durmaları, muhtemel olayların gelişimini yerel makamlar ile Paris Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuzun duyuruları üzerinden düzenli şekilde takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Fransa’da yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın acil durumlarda aşağıda irtibat bilgileri sunulan Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları mümkündür.”

İletişim numaraları ise şöyle aktarıldı;

Konsolosluk Çağrı Merkezi (7/24)

Tel: (Fransa’dan) +33 180 146335

(Türkiye’den) +90 312 292 29 29

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu