Haberler

İki şirkete de COVID-19 mücadelesine 5 yıldız

SIA Group bünyesindeki iki yolcu hava yolu olan Singapur Hava Yolları ve Scoot, Skytrax Covid-19 Hava Yolu Güvenlik Denetiminde en yüksek seviye olan 5 Yıldız derecesine layık görüldü.

Bu derece, yolculuk boyunca yolcularımızın ve personelimizin hijyeni ve güvenliği için aldığımız önlemler üzerinde oldukça detaylı incelemeler sonucunda verildi.

Grubun bünyesinde bulunan Scoot, dünyada 5 yıldız alan ilk düşük maliyetli hava yolu olmayı başardı.

Skytrax, denetim sırasında Singapur Hava Yolları’nda ve Scoot’ta 190’dan fazla güvenlik ve hijyen protokolünü değerlendirdi.

Bu değerlendirmeler, havaalanında ve uçaklarda temizlik, sosyal mesafe önlemleri, yüz maskeleri ve dezenfektanların kullanımı ile diğer hijyen iyileştirme sistemlerini kapsayacak şekilde yapıldı.

Bu gelişmeler daha sonra hava yollarının standartlarının profesyonel ve bilimsel bir araştırmasına dayalı olarak sertifikalandırıldı.

Skytrax’ın Covid-19 Güvenlik Derecelendirmeleri’nden alınan 5 Yıldız Derecesi SIA Group’un Covid-19 pandemisinde gösterdiği sektörün öncüsü çalışmalarının en güncel nişanesi.

Singapur Hava Yolları ve Scoot, müşteri ve personel sağlığını ve güvenliğini artırmak ve uçtan uca tüm yolculuk boyunca en yüksek seviyede özeni sağlamak için geniş kapsamlı önlemler uyguladı.

Ayrıca seyahat deneyimini geliştirmek, Covid-19 bulaşma risklerini ve müşteriler için teması azaltmak için yenilikçi dijital çözümler sundu.

Singapur Hava Yolları, Ticari Başkan Yardımcısı Lee Lik Hsin şunları söyledi: “Pandeminin başlangıcından bu yana, yolculuk boyunca 100’den fazla temas noktasında sağlık ve güvenlik önlemlerini gözden geçirdik ve güçlendirdik. Önceliğimiz müşterilerimizi ve çalışanlarımızı her zaman güvende tutmak için mümkün olan her şeyi yapmak olduğundan, bu devam eden bir süreç olacaktır. Skytrax’ın 5 Yıldız Derecelendirmesiyle, bu hedefe sarsılmaz bağlılığımızın tanınmasının mutluluğu içindeyiz. SIA Group, uzun süredir sektör lideri kabin ürünlerimiz ve ödüllü müşteri hizmetlerimizle tanınmaktadır. Bugün, ağımızı kademeli olarak yeniden genişletirken ve müşterilerimizi uçuşlarımızda tekrar ağırlarken, birinci sınıf sağlık ve güvenlik standartları da marka vaadimizin ayrılmaz bir parçasıdır.”

Scoot CEO’su Campbell Wilson şunları söyledi: “İtibar, konfor, rahatlık ve güvenliğe ek olarak, yolcular hava yollarının hijyen önlemleri konusunda giderek daha fazla güvence arıyor. Scoot, pandeminin ilk günlerinden bu yana sağlık ve güvenliği bir öncelik haline getirerek temizlik ve diğer prosedürlerini güçlendirdi ve temas noktaları genelinde yeni düşük veya temassız self servis seçenekleri sundu. Dünyada Skytrax tarafından 5 Yıldız Derecesine layık görülen ilk düşük maliyetli taşıyıcı olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarı, çalışanlarımızın bu zorlu süreçteki kararlılığının ve sıkı çalışmasının bir sonucu ve müşterilerimize ek güvence sağlıyor.”

SKYTRAX CEO’su Edward Plaisted konuya ilişkin açıklamasında, “Singapur Hava Yolları’nın ve Scoot’un tüm yolcu deneyimi boyunca en yüksek düzeyde hijyen ve güvenlik standartları sağladığını doğrulamaktan mutluluk duyuyoruz. Her iki hava yolu şirketi de müşterilerinin ve personelinin yolculuğunun her noktasında refahını sağlamak için en kapsamlı Covid-19 güvenlik programını uygulamıştır. Scoot’un ve Singapur Hava Yolları’nın 5 Yıldızlı Covid-19 Hava Yolu Güvenlik Derecesine ulaşmasında kilit faktör, alınan önlemlerin tutarlılığı ve ayrıntılara gösterilen dikkattir. Müşterilere güvenli bir seyahat deneyimi konusunda bu kadar üst düzey bir güvence sağlayabilmek, hava yolculuğuna olan güveni yeniden tesis etmede en önemli faktör” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu