Havayolları

Boş Rusya tahliye uçaklarına yolcu alınabilecek

Rusya’nın 15 Nisan’dan itibaren Türkiye ile arasındaki hava trafik kısıtlaması ile ilgili bugün az da olsa sevindirici bir gelişme yaşandı. Türkiye’ye tahliye uçuşu içini gelen ve bir bacağı boş olan uçuşlarda verilen özel izinle bilet satışı yapılabilecek. Yolcular kısıtlanan sefer sayılarında bu şekilde uçuşunu gerçekleştirebilecek.

Gazetemru.com sitesinin özel haberine göre gerek Türk Hava Yolları gerekse Rus resmi havayolu şirketi Aeroflot tarafından haftada ikişer sefer gerçekleştirebileceği belirtilmişti. Bu iki tarifeli seferle gidilip geline biliyor. Vizesi ve bileti olan herkes bu uçuşları kullanabiliyor. Vatandaşlık ya da oturum iznine bakılmıyor.

Ayrıca her iki havayolu şirketi de her gün günde ikişer sefer tahliye uçağı gerçekleştiriyor. Yani bu tahliye uçuşları Türkiye’den Rusları getirip buradan boş dönüyordu.

Son dakika gelişmesine göre bugün itibarıyla alınan yeni bir karar ile o uçaklar boş dönmeyecek. Buradan gitmek isteyen Türk vatandaşları ve başka ülke vatandaşları bu uçuşlardan bilet alarak gidebilecekler. Fakat tahliye uçuşları ile yine sadece Ruslar gelebilecek.

GAZETECİ SİYAMEND KAÇMAZ CANLI YAYINDA GELİŞMELERİ ANLATTI

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu