İHA

“Üç Akıncı TİHA teslim edildi”

Teslimat töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile yapılan Baykar Akıncı TİHA sistemiyle ilgili detayları Selçuk Bayraktar anlattı. Baykar Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, şu ana kadar güvenlik güçleri için 3 adet Akıncı’nın teslim edildiğine dikkat çekti.

NTV Muhabiri Yağız Şenkal’ın sorularını yanıtlayan Selçuk Bayraktar, “Ayda 1-2 adet AKINCI TİHA üretme kapasitesine sahibiz. Ancak şu anlık Akıncı’ya yönelik yurtdışından gelen taleplere henüz yanıt veremiyoruz. Çünkü hava araçlarımızı teslim etmeyi ve kalifiye etmeyi bekledik. Şu anda Bayraktar TB2 alan her yerden, ihracat sözleşmesini imzaladığımız her yerden, artı başka ülkelerden de ilgi olduğunu görüyoruz.”

Bu güne kadar Baykar toplam 7 adet Akıncı imal etti. Bunların 3’ü teslim edildi. Dördü de test programında kullanılıyor. Atış testleri de başarıyla yapılan Akıncı, MAM-L, MAM-C, MAM-T, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Teber güdüm kitli TEBER-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombaları atabiliyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu