Uçuş Emniyeti

Kazada Yüzbaşı Jennifer Casey hayatını kaybetti

Dün meydana gelen ve kalkışta düşen Kanada Hava Kuvvetleri’nin Snowbirds (Kar Kuşları) akrobasi ekibine ait uçakta iki pilot CT-114 tipi uçağı fırlatma koltuğu ile terk etmişti. Kazada ağır yaralanan ekibin Halkla İlişkilen Sorumlusu Yüzbaşı Jennifer Casey’in hayatını kaybettiği açıklandı. Diğer Pilot Yüzbaşı MacDougall ise yaralı olarak kurtuldu.

Snowbirds, son iki haftadır Kanada’da farklı şehirler üzerinde moral uçuşu gerçekleştiriyordu. Amatör bir kamera tarafından son anları videoya alınan uçuşta, CT-114’ün iki kol kalkışının hemen ardından çekişle harekete başlaması ancak tono sırasında uçağın kurtulamayacağını anlayınca iki pilotun da atladığı görülüyor.

Bir evin çatısına düşen uçaktan iki pilot son anda fırlatma koltuğu ile çıktığı, iki pilotun da paraşütlerinin tam dolmadan yere indiği belirlendi. Olayla ilgili olarak askeri makamlar kaza kırım raporunun oluşturulması için çalışmalara başladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, pilot Casey’in hayatını kaybettiği kaza nedeni ile “çok üzgün” olduğunu açıkladı. Trudeau, son iki haftadır Karkuşları’nın Kanadalıların moralini yükseltmek için gösteri uçuşları yaptığını belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu