İHA

Selçuk Bayraktar’dan Çorlu paylaşımı: KIZILELMA, AKINCI ve TB3 bir arada

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çorlu’da bulunan test merkezinde ve Keşan’daki eğitim merkezinde görevli personel ile sahur yaptı. Fotoğraf paylaşımında uzun süredir test uçuşlarında görülmeyen KIZILELMA’nın yanı sıra neredeyse her gün yoğun olarak uçan AKINCI ve TB3 de yer aldı.

Bir süredir hem okuyucularımız hem de YouTube kanalımızın takipçileri, KIZILELMA’dan yeni haber gelmediğine dikkat çekiyordu.

KIZILELMA prototipinin Çorlu’daki test merkezinde hangarda olduğu görüldü.

KIZILELMA Prototibi

Fotoğrafı büyüttüğünüzde jet motorlu İHA’nın hangi prototip olduğu pek seçilemiyor. Ancak burnunda yazan Baykar’ın kurucusu Özdemir Bayraktar’ın ismi olduğu tahmin edilen yazı stili ile ilk prototip olması muhtemel.

Bu uçak aynı zamanda testlerde kullanılırken TC-ÖZB tescilini de taşımakta. İlk uçuştan bu yana TC-ÖZB ile testler yapılıyor. Ancak bir süredir Bayrak KIZILELMA test bilgilerini paylaşmıyor.

KIZILELMA’nın önünde ise son dönemde neredeyse her hafta farklı bir mühimmat atış teste yapan AKINCI, onun önünde de test programında hızla ilerleyen TB3 bulunuyor.

Baykar, TB3’ün ikinci prototibini de uçururken hava aracında tam yüklü testlerle kısa iniş ve kalkışlara başlamış durumda. Bu adımlarla birlikte TCG Anadolu için gerçek iniş kalkışa doğru geri sayım da başladı.

Sıra sıra TB2’ler

Selçuk Bayraktar’ın paylaştığı bir başka fotoğraf da TB2 hattı oldu. Bu merkez, tüm TB2 eğitim ve teslimatlarının yapıldığı Keşan’da çekildi.

Test uçuşu yapılmış veya yapılacak TB2’ler, sonrasında kullanıcılara teslim ediliyor.

Toplam imalatın 500’ü aştığı TB2’lerden görünenler arasında Türk bayraklı olanların yanı sıra kuyruğundaki işaretleri kapatılmışlar da dikkat çekiyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu