ÇevreEkonomiHaberlerHavacılık Endüstrisi

Hidrojenli ATR72’ye Connect Airlines’tan 75 adetlik sipariş

Şeref SEZGİN

Hidrojenle çalışan ATR72 tipi uçağı dönüştüren Universal Hydrogen firması 75 adetlik ilk siparişini Connect Airlines’tan aldı. Connect Airlines dünyanın ilk sıfır emisyonlu yolcu havayolu şirketi olma yolunda ilerliyor.

ATR 72, Fransız-İtalyan uçak üreticisi olan ATR firması tarafından inşa edilmiş bir çift motorlu turboprop kısa mesafeli bölgesel yolcu uçağı. Bu pazarda lider olan şirketin tasarladığı ATR42 ve 72 serisi turboprop motorlu uçakların yolcu kapasiteleri tasarımına bağlı olarak 40 ila 75 arasında değişiyor.

ABD ve Fransa merkezli

Universal Hydrogen’nin üretim merkezi New Mexico’da bulunmakta. Mühendislik Tasarım Merkezini ve Toulouse, Fransa’da.

Universal Hydrogen’in yeni teslim edilen ATR 72 test uçağı, hidrojen güçlendirme kiti ve hidrojen modülü operasyonel taşıma deneylerini geliştirmek için kullanılacak.

Çevreci motor

Yakıt olarak yüzde 100 hidrojen ile çalışan turboprop motor artık hayal değil. Universal Hydrogen; Hidrojen yakıt istasyonları kurmakta dahil bir çok projeyi içinde barındırıyor.

Bölgesel turboprop uçakları hidrojen yakıtı ile uçacak şekilde değiştirmeyi, onları yolcu taşımaları için test edip sertifikalandırmayı ve hidrojen havacılığının ekonomik olarak uygulanabilir olduğunu göstererek potansiyel olarak havacılığın karbon emisyonlarına uzun vadeli bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu