Havayolları

THY 50 geniş gövde, 200 dar gövde uçak alacak

Türk Hava Yolları, 400 uçağa yaklaşırken yeni filo planlaması üzerinde çalışıyor. Hem filo yenileme hem de büyüme için THY’nin planladığı uçak sayısı geniş gövdede 50, tek koridorlu dar gövdeli uçak pazarında ise 200.

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna uluslararası temaslar için gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece de Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından verilen yemeğe katıldı. Davetliler arasında Boeing CEO’su Stan Deal, Pratt & Whitney Ticari Motorlar Başkanı Rick Deurloo ve General Electric (GE) Uluslararası Pazar CEO’su Nabil Habayeb’ın da yer aldı.

Gecede bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ABD pazarındaki atılımlara dikkat çekerek THY’nin 2023’te Detroit ve Denvar hatlarını açacağını söyledi:

“Türk Hava Yolları köklü bir geçmişe sahip ve önümüzdeki yıl 90. yılımızı kutlayacağız. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki varlığımız da 1980’lere kadar uzanıyor. ABD’ye doğrudan uçuşlarımız 1993’te başlasa da biz bu ülkeye 1983 yılından beri uçuyoruz. 2023 yılında, ABD’de iki yeni destinasyon açacağız. Denver ve Detroit uçuşlarımız hem yolcu sayımızı artıracak hem de ABD’deki varlığımızı derinleştirecek ve güçlendirecek”

50 geniş gövde, 200 dar gövde uçak ihtiyacı

Bolat konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu anda, doluluk oranlarında rekorlar kırdığımız ve yolculardan gelen yüksek talebi karşılamakta zorlandığımız için sabırla yeni uçaklarımızın gelmesini bekliyoruz. Kabine ve kokpite yeni çalışma arkadaşları alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Filomuz yakın zamanda 400 uçağı aşacak. Ayrıca, önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 50 geniş gövdeli ve 200 dar gövdeli uçağa ihtiyacımızın olacağını öngörüyoruz. Arz Edilen Koltuk Kilometre oranımızı da aynı dönem içinde yüzde 75 artırmayı hedefliyoruz.

Tüm bu yatırımlar sivil havacılıkta zirveye ulaşma hedefimizin ve bu hedef için yaptığımız planların göstergesi. Bu nedenle ABD’deki herkesle iş birliğine ve ortak çalışmaya hazırız. Özellikle de Boeing, Pratt&Whitney ve General Electric ile mevcut iş birliklerimizi geliştirmek istiyoruz.

Türkiye’ye yatırım yapın

Bundan sonraki uçak satın alma süreçlerinde, uçak ve motor üreticilerinden Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmalarını talep edeceğiz ve bu yatırım planlarının kesin ve yasal olarak bağlayıcı nitelikte olmasını sağlayacağız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu