Uzay

Virgin Galactic 2’inci uzay uçuşunu başarıyla tamamladı

Virgin Galactic tarafından ikincisi yapılan uzay uçuşu başarıyla tamamlandı. Seferin yolcuları 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Anastatia Mayers ile annesi Keisha Schahaff ve 80 yaşındaki eski İngiliz Olimpiyat sporcusu Jon Goodwin oldu. Şirket uzaya uçuş biletlerinin fiyatını da 450 bin dolara yükseltti.

Anastatia Mayers, bir çekilişte Virgin Galactic ile uzaya gitmek üzere bilet kazanmıştı. ABD’de New Mexico’dan yerel saat 08.30’da havalanan taşıyıcı uçak, ayrılmayı gerçekleştirdi. 

Virgin Galactic’in ateşlediği roket ile araç 85 kilometre irtifaya çıktı. Fırlatma işleminin 45’inci dakikasında üç yolcu yer çekimsiz ortam ile tanıştı. Uzayda geçen dakikaların ardından iki pilot ve 3 yolcu New Mexico’ya sorunsuz teker koydu. 

Parkinson hastası

80 yaşındaki Jon Goodwin, aynı zamanda parkinson hastası. Biletini 2005 yılında 250 bin dolara satın alan Goodwin, hastalık teşhisi konunca uçuşa katılamayacağından korktuğunu ancak onu tanımlayan şeyin Parkinson hastalığı olmadığını kanıtlamak istediğini söyledi.

Antiller’de yaşayan 46 yaşındaki anne Schahaff ve İskoçya’da üniversitede okuyan kızı Mayers ise uzaya giden ilk Karayipliler olarak tarihe geçti.

Yolculuk uzay turizminin ne kadar uygulanabilir olduğunu görmek için önemli bir testti.

Haziran ayındaki ilk Virgin Galactic ticari uçuşunda; İtalyan Hava Kuvvetleri ve İtalya Ulusal Araştırma Konseyi’nden üç kişi, ağırlıksız ortamda deneyler yapmıştı.

UÇUŞU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu