Havalimanları

İstanbul Havalimanı 265 bin yolcuya ev sahipliği yaptı

İGA İstanbul Havalimanı’nda, 2 Temmuz Pazar günü, bin 642 uçuş düzenlendi. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde 265 bin 961 yolcunun seyahat ettiği İGA İstanbul Havalimanı’nda ‘Tüm Zamanların Yolcu Rekoru’ kırıldı.

Bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi ve Avrupa’nın en yoğun havalimanı olan İGA İstanbul Havalimanı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde ev sahipliği yaptığı uçuşlarla ‘yolcu sayılarında’ yeni bir rekora daha ulaştı.

Toplam uçuş sayısı 1642

2 Temmuz Pazar günü, İGA İstanbul Havalimanı’nda; toplam bin 642 uçuşa ve 265 bin 961 yolcuya ev sahipliği yapıldı. Açılışından bugüne kadarki en yüksek yolcu sayısına ulaşan İGA İstanbul Havalimanı, ‘günlük yolcu sayısı rekorunu’ kırmayı başardı.

Kurban Bayramı tatili boyunca açık ve kapalı 40 bin araç kapasiteli İGA İstanbul Havalimanı da yoğunluktan etkilendi. 10 bin araç kapasiteli katlı otopark dolup taşarken, açık otopark kısmında, araç kiralama ve vale hizmeti veren katlarda da yoğunluk yaşandı. 

Ramazan Bayramı’nın son günü olan 23 Nisan 2023 tarihinde günlük bin 548 uçuş ve 244 bin 709 yolcuya ev sahipliği yapan İGA İstanbul Havalimanı, uçuş sayısında yılın ilk rekoruna imza atmıştı.

Uçuş sayısında ise Şampiyonlar Ligi Final maçı için uçaklar ile geçtiğimiz haziran ayında oldukça yoğun günler yaşanmıştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından paylaşılan verilerde, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali nedeniyle İGA İstanbul Havalimanı’na 9 Haziran’da toplam 1594 iniş kalkış yapılmıştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu