Şeref SezginUçuş Emniyeti

Brezilya’da iki kaza… SR22 paraşütünü açtı, doktor pilot kızıyla uçarken düştü

Dün Brezilya’da iki kaza meydana geldi. SR22 tipi tek motorlu uçak, teknik arıza yaşadı. Pilotlar paraşüt sistemi ile mecburi inişi yaparak hayata tutundu. Diğer kaza ise oldukça trajikti. Düşen Cessna 182 tipi uçakta aynı zamanda amatör pilot olan doktor hayatını kaybetti, kızı ise ağır yaralı kurtarıldı.

Belo Horizonte’de meydana gelen kazada, içinde 6 kişi bulunan SR22 tipi uçak motor arızası sonucu acil iniş gerçekleştirdi yaralanan olmadı.

Carlos Drummond de Andrade Havaalanı’ndan (SBBH) saat 14:28’de kalkış gerçekleştirildi.

Uçak, 7 dakika sonra saat 14:35’te 7000 feet irtifaya ulaştığında motor arızası ile alçalmaya başladı.

Paraşüt devreye alındı

Motoru çalıştırma denemesi sonuçsuz kalınca 2 dakika sonra 14: 37’de CAPS balistik paraşütünü devreye sokarak iniş yapıldı. Uçakta ciddi hasar var yaralanan olmadı.

Amatör pilot doktor hayatını kaybetti

66 yaşındaki doktor José Luiz de Oliveira, 33 yaşındaki kızınıda yanına alarak Cessna 182 tipi kendi uçağı ile cumartesi günü uçuşa çıktılar. Kalkış Belo Horizonte-Carlos Prates Havaalanı’ndan  (SBPR) gerçekleştirildi.

Meydandan  kalkışından dakikalar  sonra mahalle içindeki evlerin üzerine çarptı. Olayın sebebi henüz bilinmiyor, ilk bilgi pilotun hiç bir çağrı yapmadığı yönünde. 

Pilot olay yerinde yaşamını kaybederken kızı ağır yaralı hastaneye sevk edildi. Olay yerinde farklı bir yaralanma bildirilmedi.

Brezilya’da uçak kazasında hayatını kaybeden amatör pilot Doktor José Luiz

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu