Kariyer

Tamer Özmen DHL’in yeni kurduğu savunma ve havacılık bölümünün başına atandı

Dünyanın önde gelen kargo şirketlerinden DHL, Türkiye’de yeni bir yapılanmaya gitti. Özel bir bölüm kuran DHL’in Savunma ve Havacılık Direktörlüğü’ne, sektörün yakından tanıdığı ve uzun yıllar Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TUSAŞ) görev yapmış Tamer Özmen getirildi.

Halen 200 ülkede faaliyet gösteren Almanya merkezli DHL şirketi, hızlı kargo, özel yüklerin taşınması, kara-hava ve deniz kargo, tedarik zinciri ve depolama hizmetleri sunuyor. Halen şirketin özel Boeing 767 tipi kargo uçağı, haftanın altı günü İstanbul Havalimanı’na tarifeli olarak sefer gerçekleştiriyor.

Tamer Özmen TUSAŞ’ta görev yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar görev yapan Özmen, bir çok projede görev aldı. NATO’da çalıştı. Emekliliğinin ardından Gate Elektronik sonrasında da TUSAŞ’a geçti.

Tamer Özmen en son Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanlığı görevindeydi. T129 ATAK helikopterlerini Pakistan ve Filipinler’e satışı konusunda önemli bir katkıya sahip olan Özmen, bir çok uluslararası savunma ve havacılık fuarı ile tanıtım faaliyetlerine liderlik etmişti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu