Havacılık Endüstrisi

Maker eVTOL kalkış için FAA’dan onay aldı

ABD’li hava taksi startup firması Archer Havacılık, geliştirdiği Maker eVTOL demonstrator uçağı için FAA’dan Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikası aldı.

Sertifika, Archer’a elektrikli dikey kalkış ve iniş uçaklarını test etmeye başlama yetkisi veriyor. Yer dışı operasyonlara başlamak için bu son eşiği aşan Archer, bu yılın ilerleyen zamanlarında ilk hover uçuş testini gerçekleştirme yolunda devam ediyor.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA’nın Maker uçağını incelemesi, Maker’ın ilk uçuşu için son hazırlıkların yanı sıra kapsamlı güvenlik testlerinden geçtiği şirketin Kaliforniya uçuş test tesisinde gerçekleştirildi. Resmi denetiminin bir parçası olarak FAA, uçağın İdarenin güvenlik standartlarına uyduğunu doğrulamak için Maker’ın kapsamlı bir incelemesini gerçekleştirdi. FAA, incelemesinin ardından, Archer Havacılığa Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikasını vererek, Maker’ın yerden ayrılmasının güvenli olduğunu ve Archer’ın uçakla havada asılı kalma testi uçuşlarına başlayabileceğini bildirdi.

Archer’ın kurucu ortağı ve CEO’su Brett Adcock, “FAA’dan Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikamızı kazanmak, eVTOL seyahatini dünyaya getirme hedefimize doğru bir adım daha attığımız için şirketimiz adına önemli bir anı işaret ediyor. FAA ile acilen ihtiyaç duyulan hava taşımacılığı çözümlerini yaratma taahhüdünü paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. eVTOL uçağımızın en yüksek güvenlik ve uyumluluk standartlarına uymasını sağlamak için çalışmaya devam ederken, Gelişen Konseptler ve Yenilik Merkezi ile güçlü bir ilişki geliştirdiğimiz için minnettarız. Archer için heyecan verici bir dönüm noktası olan bir yılda, bu an, ekibimizin kentsel hava hareketliliği vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için yaptığı inanılmaz çalışma için önemli bir onaylayıcı görevi görüyor.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu