Teknoloji Arge

Roketsan’dan Kırıkkale’ye 9 bin 500 dönümlük arazide yatırım

Son dönemde ihracat başarısı ile dikkat çeken savunma sektörümüzün önemli şirketlerinden Roketsan, büyüme için Kırıkkale’de yeni bir yatırım için düğmeye bastı. Toplam 9 bin 500 dönümlük alanda yatırım yapacak Roketsan, tesisin ilk aşamasını Mart 2023’te açacak.

Kırıkkale’de Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) şehirdeki varlığını güçlendirmesi, Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB’nin kurulmasının ardından bir adım da Roketsan’dan geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlık olarak bütün sektörler gibi savunma sanayisini de desteklerini belirterek “Kırıkkale, savunma sanayisi yatırımlarıyla adeta şahlanıyor. Türkiye’yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdindeyiz. Bu manada da Kırıkkale’nin ülkemize ve ülkemizin ekonomisine verdiği katkı çok önemli.” dedi.

Yatırım yerine ziyaret

Bakan Varank, Roketsan’ın Kırıkkale’deki yeni yatırım yerini ziyaret etti. Ziyarette Bakan Varank’a Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’nin yanı sıra Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can da eşlik etti.

Yatırım alanında incelemelerde bulunan Varank yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’yi kritik teknolojilerde ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi bir yatırımın yapıldığını ifade ederek “Burada şu anda mevcut çalışmalarının yanında Roketsan geleceğe dönük farklı teknolojilerdeki hem savunma sanayinde hem de farklı alanlardaki yatırımlarını gerçekleştirecek. 9 bin 500 dönümlük büyük bir arazide Kırıkkale’de bu yatırımı gerçekleştiriyorlar. Burada istihdam kapasiteleri, binli rakamları geçecek, çok ciddi bir istihdam olacak. Yatırım rakamları yıllara sâri Türkiye’nin en büyük savunma sanayi yatırımlarını yakalamış olacak.” dedi.

 

Mühendislik çalışmaları başlayacak

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de, yatırım yerinin Türkiye için çok güzide altyapıların hayata geçirileceği bir bölge olacağına değinerek “Bu bölge ülkemiz için çok faydalı, çok yararlı teknolojileri geliştireceğimiz, hem ekonomiye çok ciddi katkısı olan, hem de teknolojik anlamda Türkiye’yi ön plana çıkaracak çalışmaları tamamlayacağımız bir alan olacak.” diye konuştu.

Mart 2023’te mühendislik çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Genel Müdür İkinci, “Bir kısmı açıp faaliyete geçireceğiz, peyderpey üzerine koya koya tesislerin kapasitesini arttıracağız.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu