FinansHaberler

SunExpress 737 MAX’ler için finansal teklif alıyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak şirketi SunExpress, filosunu yenileyeceği Boeing 737 MAX 8 serisi için finansman tekliflerini almaya başlıyor. Antalya merkezli havayolu, toplam 33 adet 737 MAX ile filosunu güçlendirecek.

Finans ve hazineden sorumlu üst düzey yönetici Özgür Acar, Dublin’de Cirium’a verdiği demeçte, Türk havayolu şirketinin bu yıl içinde teslim edilmesi planlanan beş dar gövdeli uçağın teslimatı için teklif toplamayı planladığını söyledi.

Süreç şubat ayında başlayacak

Acar, sürecin Şubat ayında başlayacağını ve Antalya merkezli havayolunun kısa listeye teklif verenlere geçmeyi ve ardından üç ay içinde başarılı bir teklifi veya teklifleri zorunlu kılmayı planladığını da sözlerine ekledi.

SunExpress, Boeing 737 MAX’lerle ilgili olarak, Fransız ve İtalyan vergi kiralamalarından ihracat kredi kuruluşu destekli finansmana ve ticari banka borç anlaşmalarına kadar bir dizi finansman seçeneğine açık olduğuna dikkat çekiyor. 

Havayolu, daha önce JOLCO piyasasını da kullanmıştı. Özgür Acar, Japon hisse senedi piyasasındaki iştahın güçlü olduğuna dikkat çekiyor. Acar, ayrıca SunExpress’in sat ve tekrar kirala olarak adladırılan seçenekleri düşünmediklerini çünkü genişleme planlarına yardımcı olmak için uçakları bilançosunda tutmaya çalıştığını da ekliyor.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu