Havayolları

FlyArystan Kazakistan’dan Sabiha Gökçen’e uçuşlara başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, pandemi döneminde gelen ilk yabancı havayolunu ağırladı. Kazakistan’ın ulusal havayolu şirketi Air Astana’nın düşük maliyetli iştiraki FlyArystan, bugün İstanbul Sabiha Gökçen ile Kazakistan’ın Türkistan şehri arasında gerçekleşecek seferlerine 160 yolcusu ile başladı. 

Cuma ve Pazar olmak üzere haftada 2 gün karşılıklı olarak gerçekleşecek olan seferlerde 180 koltuk kapasiteli A320 kullanılacak. FlyArystan, pandemi döneminde Sabiha Gökçen Havalimanı’na tarifeli uçuş gerçekleştiren ilk yeni havayolu oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan halihazırda 37 ülkeden 117 destinasyona seferler yapılıyor. Bu seferlerin 80’i uluslararası, 37’si ise yurt içi uçuş noktasına gerçekleşiyor. 

ALMATA SEFERLERİ DE BAŞLAYACAK

FlyArystan uçuşları aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen’den Kazakistan’a uçulan ilk destinasyon olma özelliğine de sahip. Pandemiden önce Pegasus Havayolları, Sabiha Gökçen’den Kazakistan’ın Almata şehrine uçuşlar gerçekleştiriyordu. Pandemi ile birlikte durdurulan Almata uçuşların önümüzdeki aylarda yeniden başlaması hedefleniyor. 

Bugün uçuşların başladığı Türkistan şehri, Kazakistan’ın son yıllarda büyük gelişme gösteren ve özellikle yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir şehir olma özelliğini taşıyor. 

Öte yandan FlyArystan uçuşlarının başlaması sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir karşılama töreni düzenlendi. Geleneksel su takı ile karşılanan uçak daha sonra terminale yanaştı. FlyArystan uçuş ekibine İSG ve yer hizmeti şirketi yetkilileri tarafından çiçek de sunuldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu