Kariyer

Demir’in yeni görevi KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı

Yaklaşık 9 yılı aşkındır Savunma Sanayi Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. İsmail Demir’in yeni görevi KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. 

Bugün KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dr. Alparslan BAYRAKTAR Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği görevlerinden ayrılmıştır.

Bu suretle boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, Yönetim Kurulu’nun 06.06.2023 tarih ve 90 no’lu kararı ile, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 363’üncü maddesi ve Şirketimiz Ana Sözleşmesinin 11’inci maddesi uyarınca, yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere Sn. Prof. Dr. İsmail DEMİR atanmıştır.” Bilgisi paylaşıldı.

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan atama ile Demir’in yerine ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün getirilmişti. 

Türkiye’nin en önemli fabrikaları arasında

Türkiye’nin ilk 500 fabrikası arasında ciro açısında KARDEMİR 24’üncü sırada yer alıyor. Fabrika 3 Nisan 1937 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından temeli atıldı. 

Fabrika,  1995’te özelleştirilerek Karabük Demir-Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ adını aldı. Hisselerinin tamamı BİST’te işlem görüyor.

Neler üretiyor

Yıllık 2.600.000 ton ham çelik üretim kapasitesi ile uluslararası kalite standartlarında demiryolu tekeri, mantarı sertleştirilmiş raylar, yüksek hızlı tren rayları, tramvay rayları, hafif raylı sistemler, kangal, bağlantı elemanları çelikleri, yay çelikleri, 56 mm kalın kangal, yuvarlak çubuk, U-I-H profiller, platina, pik, blum, kütük, nervürlü inşaat çeliği, profil, köşebent, maden direği, kok ve kok yan ürünleri üreten Kardemir; inşaat, madencilik, ulaştırma ve sanayi sektörüne temel girdi sağlamaktadır. 20–56 mm arasında kangal ve 72 metre ray üretiminde bölgenin tek üreticisi konumunda.

Savunma Sanayii Başkanlığına Haluk Görgün atandı

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu