Savunma

Otokar’dan 54 milyon dolarlık 4X4 araç ihracatı

Otokar, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araç ihracatı gerçekleştirdiğini bildirdi. Ülke ismi verilmezken, toplam ihracatın 54 milyon dolar olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Şirketimiz, 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçlara ilişkin yedek parça, eğitim, bakım ve entegre lojistik destek hizmetleri satışını kapsayan, yaklaşık 54 Milyon USD bedelli, yeni bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır.  Söz konusu sözleşme kapsamındaki teslimatların bu yılın ikinci yarısında başlayarak partiler halinde 2023 sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır” denildi.

Bir önceki anlaşma

Şirket, bir önceki 4X4 araç ihracatını geçen yıl mayıs ayında yapmıştı. Otokar adı açıklanmayan bir ülke ile 34 milyon dolarlık 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça, bakım ve eğitim hizmetleri satışını kapsayan bir anlaşma imzalamıştı. Önümüzdeki günlerde bu ihracatın teslimatının tamamlanması bekleniyor.

4X4 araç ailesi

Halen Otokar bünyesinde 4X4 araç ailesinde AKREP II, COBRA, COBRA II, COBRA II MRAP, KAYA II, URAL ve ISV modelleri yer alıyor. Farklı görevlere, farklı özellik veya silah yükü ile çıkabilen araçlar geliştiren ve üreten Otokar, son dönemde özellikle Afrika pazarı için yaptığı satışlar dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu