Kargo

Dronamics, IATA ve ICAO kodu alan ilk insansız kargo havayolu oldu

Avrupa’da faaliyet gösterme lisansına sahip dünyanın ilk kargo drone havayolu şirketi Dronamics, hem IATA hem de ICAO kodu aldığını açıkladı. Böylelikle şirket ilk kez IATA ve ICAO tarafından tanınan ilk pilotsuz kargo uçaklarına sahip havayolu oldu.

Dronamics’in IATA kodu “OY” olarak belirlendi. IATA kodları, havayolları, varış noktaları ve kargo belgeleri için temel tanımlayıcılar olarak hizmet ederek havacılık endüstrisinde kritik bir rol oynuyor.

Bu kodlar, Dronamics’in resmi olarak bir havayolu kuruluşu olarak tanınmasını, diğer IATA taşıyıcılarıyla ticari hatlar arası anlaşmaları desteklemesini, nakliye komisyoncularıyla bağlantıları kolaylaştırmasını ve uçuş programlarının dünyanın önde gelen dijital uçuş bilgisi sağlayıcısı OAG aracılığıyla yayınlanmasını sağlıyor.

Şirketin ICAO kodu ise üç harfli “DXE” ve çağrı adı da “Black Swan” olarak belirlendi. ICAO kodları, dünya çapında pilotlar ve hava trafik kontrolörleri tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Uçuş planlamasında, hava trafik kontrolü ile iletişimde ve hayati bilgilerin NOTAM’ler (Hava Görevlerine Bildirim) aracılığıyla yayılmasında çok önemli bir rol oynamakta.

Şirketin CEO’s Svilen Rangelov, bu önemli adımı attıklarını belirterek “Hem IATA hem de ICAO tanımlayıcı kodlarına sahip ilk kargo drone havayolu olmak, Dronamics’in öncü ruhunun ve herkes için, her yerde daha hızlı, daha ucuz ve yeşil hava kargo vizyonumuzun bir kanıtı. Önde gelen havacılık topluluğunun bu tanınması, uluslararası havacılık haritasındaki konumumuzu güçlendiriyor.” dedi.

Hava kargoda yeni dönem

IATA ve ICAO tanımlayıcı kodlarını güvence altına alarak Dronamics, dünyanın ilk kargo drone havayolu konumunu sağlamlaştırdı. Bu, Dronamics’in drone teknolojisiyle hava kargosunu yenileme taahhüdünü güçlendiriyor ve küresel havacılık ekosistemi içinde işbirliği, büyüme ve entegrasyon için yeni yollar açıyor.

Kargo için özel olarak üretilmiş büyük, uzun menzilli dronlar konusunda önemli adımlar atan şirket, geliştirilen İHA’lar ile alternatif ulaşım modlarına göre %80’e kadar daha hızlı, %50 daha ucuz ve %60’a kadar daha düşük emisyonla 2.500 km’ye (1.550 mil) kadar 350 kg (770 lb) taşıyabiliyor.

Bu kanıtlanmış teknoloji, ilaçtan gıdaya, e-ticaretten yedek parçalara kadar çeşitli endüstriler için çok uzun mesafelerde aynı gün ulaştırılmasını sağlayacak.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu