Türk Savunma Sanayi

ASELSAN’dan AESA radarı

ASELSAN tarafından AESA (Aktif Elektronik Dizin Sistemi) Radarı Projesi, önümüzdeki yıllarda Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16 uçaklarında kullanılmaya başlanacak. AESA sisteminin bir başka kullanıcısı da Baykar tarafından halen test uçuşları yapılan Akıncı Taarruzi İHA (TİHA) sistemi olacak.

Halen çalışmaları ASELSAN tarafından sürdürülen radar sistemi, eski nesil sisteme göre bir çok avantaja sahip. Hava-hava, hava-yer özellikleri açısından aynı anda çok sayıda hedefin tespiti gerçekleştirilebilecek.

AESA radarı nasıl çalışıyor? Ne zaman Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek? Hangi özelliklere sahip olacak? Avantajları neler? Tolga Özbek anlatıyor…

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Aselsan elbet gözbebeğimiz,onurumuz, umudumuz. Video’nuzda da söylediğiniz gibi AESA radarın tarihçesi çok da yeni değil. Arayı kapatmak da çok sevindirici elbet. Benim sorum : Acaba Aselsan’ın planladığı veya üzerinde
    çalıştığı yenilikçi veya henüz kimsede olmayan,ileriye dönük projeleri de var mıdır dersiniz ? Yani Arge temelinde ? Daha da yanisi açıklanmamış,gizlilik derecesi olan projeleri ? Bizim geriden gelip rakiplere göre öne çıkmamızı sağlayacak projeler ? Evet, biliyorum, çok uyuduk. Yeni yeni uyanıp epey de yol aldık ama sabırsızız da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu