Tolga Özbek

Türkiye Hava Yolları’ndan sonra sıra Kanatlı At, Hızlı Güneş Havayolları’nda mı?

Uluslararası arenada uzun yıllardır kullanılan ‘Turkey’ ki aynı zamanda hindi anlamına geliyor Türkiye olarak kullanılması için ciddi bir girişim var. Bunun oluşması için çaba sarf edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilginç bir çıkış geldi. THY’nin adının Türkiye Hava Yolları olarak değiştirileceği ve uçakların üzerine yazılacağını söyledi.

THY, Türkiye’nin en çok bilinen yurtdışı markası. Yabancıya sorduğunuzda hemen Turkish Airlines, THY veya Türkçe okunuşu ile Türk Hava Yolları deyiverir. Şimdi bu isim nasıl değişecek? Tamam parası, kurumsal kimliği ayrı ama akıllara nasıl kazanacak? Türk ve Türkiye farklı konular…

Tamam uçakların üzerine THY’nin efsane boyamasında Turkish Airlines ve Türk Hava Yolları birlikte yazılırdı. Böyle bir şey neden düşünülmüyor?

THY, havacılık meraklılarının uzun yıllar baskısı sonrasında eski ‘pijamalı’ boyamasını Airbus A330 uçaklarından birine uygulamıştı.

Sosyal medyada bunlar tartışılırken bir fotoğraf önüme düşüverdi. Gazeteci Murat Herdem hazırladığı görselde Pegasus’un adı Kanatlı At, SunExpress’in Hızlı Güneş, Free Bird’ün Özgür Kuş, Tailwind Havayolları’nın da Kuyruk Rüzgarı olarak değiştirilebileceği belirtilmişti. Tabi bu arada THY Teknik de Türk Teknik olmalıydı…

Kurumların yıllardır oturtmaya, kafalarda bir isim belirleme çabalarını bir kalemde silmek ne kadar doğru? Bu çaba sadece para ile değil, çalışanın akan teriyle, çabayla, akılla oluyor.

Sahi İtalya’da Alitalia yerine kurulan havayolunu hatırlıyor musunuz? Benim bile hemen aklıma gelmiyor…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu