Havayolları

Katar Havayolları-Airbus krizi büyüyor

Katar Havayolları Qatar Airways, ilk müşterisi olduğu Airbus A350 yolcu uçaklarının teslimatını durdurdu. Bir süredir iki taraf arasında A350’lerin boyaları ve gövdede oluşan sorunlar nedeniyle görüşmeler gerçekleştiriliyordu.

Katar Havayolları yaptığı açıklamada “Airbus A350 uçaklarının bazılarında boyanın altındaki yüzeyin hızlı bir şekilde bozulduğunu tespit ettik. Airbus’ın bu sorunu çözünceye kadar teslimatları durdurduk” açıklamasında bulundu. Havayolu ayrıca filosundaki diğer A350 uçaklarının da boyalarını kontrol etmeye başladı.

Gelen bilgilere göre, Katar Havayolları’nın Dünya Kupası özel boyamalı uçağı beğenmediği, yapılan işlemde gövdeye zarar verildiği iddiası ortaya atılmıştı.

Geçen hafta ilk olarak havayolunun CEO’u Akbar Al Bakar sorunu ortaya koyarak Airbus ile yaşadıkları sorunu dile getirmişti. Bu adım sonrasında Airbus ise havayolları ile aralarında konuştukları konuların kamuoyuna aktarılmasından rahatsız olduklarını söyleyerek teknik sorunun çözülmesi için görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştı. 

Halen Katar Havayolları’nın filosunda toplam 53 adet A350’nin 900 ve daha uzun gövdeye sahip 1000 modeli bulunuyor. Şirketin toplam siparişi ise 76. Havayolu hem 900 hem de 1000 serisi için ilk müşteri olmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu