HobiYazarlar

Bir denizci pilotun anıları

Tolga Özbek

Havacılığımızla ilgili anı kitap sayısının son yıllarda hızla artması gerçekten sevindirici. Şimdi bu kitaplar arasına Emekli Deniz Pilot Kurmay Albay, Emekli Kaptan Pilot İsmail Hakkı Kobakoğlu’nun yazdığı “İki Mavide 24.000 saat” katıldı. Sumru Yayınevi tarafından çıkartılan kitap, 20 TL’den satışa sunuldu.

Kobakoğlu, 208 sayfalık kitapta çocukluğundan başlayıp askeri-havayolu uçuş hayatından ve sonrasında da uçuş okulu, öğretmen pilotluk günlerini akıcı bir Türkçe ile biz okuyucularla buluşturuyor. 

Kitabı önce haber yazmak için elime aldıktan sonra bırakamadım. Bir kaç saat içinde keyifle okudum. Uzun yıllar Hava Kuvvetleri kökenli pilotların ardından belki de ilk kez Deniz Kuvvetleri kökenli bir pilot uçuş anılarını yazmıştı. 

FİLO KOMUTANLIĞINDA MEYDANA GELEN KAZALAR

Benim de bir kez uçma onuruna eriştiğim S-2E Tracker Deniz Karakol uçaklarının görevleri, Kobakoğlu’nun filo komutanlığında yaşadığı üzücü kazaların detaylarına bu kitapta ulaşıyorsunuz.

FIRAT ÇAPKIN’IN YAPTIĞI VİDEO RÖPORTAJ İÇİN TIKLAYIN

Türk Askeri Havacılığının deniz boyutundaki hikayesini okumak, bir dönem havayollarında yaşananları görmek için bu kitap önemli bir kaynak. Ayrıca pilot olmak isteyenler, uçuş eğitimi alanlar da “öğretmen pilotluk” kavramının içindekileri görmek için bu kitabı büyük bir keyifle okuyabilirler.

ismail hakkı kobako

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu