Uçuş Emniyeti

Pilot karı koca, baldızlarının evinin fotoğrafını çekerken düştü

ABD’de ilginç bir uçak kazası Wisconsin’da meydana geldi. ‘İbretlik’ kaza, karı koca pilotun baldızlarının evinin fotoğrafını çekerken anormal duruma girip düşmeleri ile meydana geldi. Kazada karı koca hayatını kaybetti.

American Champion 8KCAB Super Decathlon tipi uçakla ABD’nin Marengo-Wisconsin’dan 29 yaşındaki Pilot ”Aaron T. Mika” ile eşi 21 yaşındaki ”Aleah L. Miller”i yanına alarak uçuşa çıktı.

Genç çift, Ashland Airport, WI’den havalandı. Uçuş sorunsuz başlamıştı.

Uçuş sırasında Pilot Mika, Marengo’ya yönelerek baldızını cep telefonu ile aradı. Evlerinin üzerinden uçmayı planladığı için dışarıda beklemesini söylediği. Uçak  5 dakika sonra evin üzerine gelmişti.

Havada fotoğraflarını çeken görgü tanığı pilotun evin üzerinde alçak uçuşlar ile enteresan tehlikeli akrobasi hareketleri yaptığını söyledi. Kısa bir müddet sonra virile girerek Super Decathlon uçağı evin yanına düştü. Pilot ve eşi yaşamını kaybetti. 

İlk rapor uçakta teknik bir sorun yok

Uçakta inceleme başlatıldı ilk çıkan rapor; Uçağın hiç bir teknik sorununun olmadığı yönünde. Kaza 23.10.2021 yaşanmış FAA inceleme başlatmıştı. 

Her iki manyeto da elle döndürüldüğünde her bir direkte kıvılcım sağladı. Elektrikli yakıt pompasında, motor tahrikli yakıt pompasında, yakıt servosunda ve yakıt manifoldu valfine giden yakıt hattında yakıt gözlemlendi. Motor muayenesi, normal çalışmayı engelleyebilecek mekanik bir arıza kanıtı bulunamadı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu