Haberler

Depremde HAARP safsatası

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki deprem, Cumhuriyet tarihinin en ciddi felaketlerinden biri oldu. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle tüm arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Bir çok kişinin aklına da “Acaba bu bir HAARP saldırısı mı” sorusunu getirdi.

HAARP’in  Türkçe karşılığı “Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program”ı. Ancak kamuoyunda ABD’nin sahip olduğu bu merkezin deprem oluşturabileceği iddiası ortaya atılıyor. Hatta ABD gemisinin bir kaç gün önce İstanbul’u ziyaret etmesi de buna bağlanıyor. Ancak gerçek şu ki dünya üzerinde hiç bir insan yapısı sistemin, merkezin, fayları hareket ettirebilecek kadar gücü yok.

Tolga Özbek anlattı

Tolga Özbek, canlı yayında deprem felaketini savunma ve havacılık boyutuyla işlerken HAARP’e de değindi:

 

Gerçekten HAARP var mı?

HAARP, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak için Alaska Üniversitesi ile ortak yürütülen bir proje sonucunda kurulmuştur. Günümüzde Pentagon tarafından kontrol edilmekte ve ABD ordusunun hizmetindedir. Projenin kurulu olduğu Alaska’da iddialara göre 180 adet dev anten bulunmaktadır.

Bu antenler ile üretilen manyetik dalgalar, yetkililerin yaptığı açıklamalara göre; “gelebilecek füzeleri havadayken imha etme, toprağın altında incelemeler yapma, denizaltı gemileriyle haberleşmeyi kolaylaştırma ve atmosferin durumuna müdahale etme” gibi işlevler yapmaktadır.

Ancak fayları harekete geçirebilecek dev bir güç hiç kimsenin elinde bulunmuyor. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı TV programında “Depremi tetiklemek için çok büyük bir enerji lazım. Yerin 10 km altına nasıl ulaşacaksın? Hele bir gemiyle… Güldürmesinler adamı” yorumunda bulunmuştu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu