Haberler

Moskova’ya yapılan İHA saldırısı THY uçuşlarını etkiledi

Moskova’ya yapılan İHA saldırısı sonrasında uçuşlar durdu. Sabah saatlerinde Türk Hava Yolları’nın alt markası AnadoluJet’in Moskova’da Vnukovo’ya planlanan uçuşu, Domodedovo’ya gerçekleştirildi. Türkiye’den sabah planlanan Moskova uçuşları da durduruldu.

Gazetemru.com sitesinin haberine göre göre AnadoluJet uçağının Domodedovo Havalimanı’na inişinin ardından önce yolculara yakıt alınıp Vnukovaya’ya tekrar uçulacağı söylense de bir süre uçakta bekletildikten sonra yolcular uçaktan indirildi.

İstanbula gidecek olan THY’nin sabah uçağı ise Vnukovo Havalimanı’ndan kalkış yapamadı. İstanbul ve diğer şehirlerden Vnukova’ya gelecek olan uçaklar da Türkiye’den havalanmadı.

Tedbir nedeniyle kapatıldı

Sabah saatlerinde Moskova bölgesinde görülen insansız hava araçları nedeni ile Moskova’daki Vnukovo Havalimanı tedbir olarak iniş ve kalkışlara kapatıldı.

İnsansız hava araçları boş arazilere düşürüldüğü Moskova Belediye Başkanı ve diğer yetkililer tarafından açıklandı. Ardından uçuşlar tekrar başladı.

5 İHA tespit edildi

Rusya, Ukrayna’nın en az 5 insansız hava aracıyla (İHA) Moskova’ya saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığı, 4 İHA’nın düşürüldüğünü, diğerin ise yönünün değiştirilerek başkentin dışındaki Odintsovo banliyösüne indirilip imha edildiğini duyurdu.

Bakanlık, İHA saldırılarından kimsenin yaralanmadığını aktardı.

Rusya, İHA saldırısı yüzünden Moskova Havaalanı’na iniş ve kalkışların uçuş güvenliğinin sağlanması için birkaç saat durdurulduğunu bildirdi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu