Hobi

Anadolu Kartalı: “Evinde kartal”

Türk Hava Kuvvetleri’nin bir dünya markası haline gellen Anadalu Kartalı Tatbikatları’nın bir bölümü uluslararası katılım, bir bölümü de sadece Türk Silahlı Kuvvetleri ile Jandarma/Sahil Güvenlik katılımı ile yapılıyor. İç eğitim için bu yıl yapılan tatbikata özel bir arma tasarımı Ömer Erkmen tarafından yapıldı.

Tasarımını sosyal medya üzerinden paylaşan ve çok sayıda arma tasarımını gerçekleştiren Erkmen, neden “evinde kartal” konseptini tercih ettiğini söyle anlattı:

“Bu yıl düzenlenen Milli Anadolu Kartalı Tatbikati’nda bir ilke imza atılıyor. Daha önceleri tatbikata katılan filolar Konya’ya intikal ederken bu kez filolar kendi üslerinden kalkış yapiyor ve tatbikat sahasinda görevlerini icra ederek yine kendi üslerine dönüyorlar. Dolayisi ile briefing, planlama, debrief, degerlendirme asamalari intranet üzerinden online olarak yapılıyor… Bizlerin evden çalışıp zoom’dan toplantı yapmamıza benzer bir durumdan yola çıkarak “EVİNDEN KARTAL” konsetpli bu peçi yaptik”

Yakıt ikmali ile görevler yapılıyor

Bu adım ile filolar Konya’da veya çalışma sahalarına kendi üslerinden gidiyor. Havadan yakıt ikmal, İncirlik’ten havalanan 101’inci Filo’ya ait KC-135R’lerle yapılıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu