HaberlerHavayollarıTolga ÖzbekUçuş TüyolarıYazarlar

BBN Havayolları uçağındaki yırtık Türk bayrağı…

BBN Havayolları’nın AJet’e kiraladığı Airbus A321 tipi yolcu uçağının yırtık Türk bayrağı ile uçması dikkat çekti. Tolga Özbek, uçağın penceresinden çektiği fotoğrafı paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldim. Gidişi Pegasus ile, dönüşü de ilk defa uçacağım AJet ile planlamıştım.

Öğlen uçağı için erkenden havalimanına geldim. Otopark, kiralama ofislerinin ve ekip araçlarının çıkartılması ile biraz daha ferahlamıştı. Hafta içi olması nedeniyle yer buldum ve aracımı park ettim.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın sabah ve akşamdaki yoğunluğuna girmeden check-in işlemlerini de yaptığım için doğrudan kontrol noktasına gittim. Ardından da uçağa geçtim.

Pencere kenarına oturdum ve etrafa bakmaya başladım. Hemen yanınımızdaki park pozisyonunda beyaz bir Airbus A321 dikkatimi çekti. Tesciline baktığımda TC-GPA olduğunu gördüm

Uçak BBN Havayolları’nın

Kısa bir “Google” aramasıyla uçağın BBN Havayolları’na ait olduğunu, Türk Hava Yolları’nın de yeni markası AJet’e ekibi ile kiralandığını buldum. Ardından da cep telefonumla şu kareyi çektim:

Uçtuğumuz uçak geri geri itilip motor çalıştırırken bu sefer yandaki TC-GPA tescilli uçağın bayrağı dikkatimi çekti. Kameradan zoom yaptım tekrar fotoğrafını çektim. Sağ tarafta bulunan bayrağın yarısı yırtılmıştı:

 

Havayolu uçakları dakika yerde durmaz. Sürekli uçar. Operasyon yoğundur. BBN Havayolları belki atlamış olabilir ama sonuçta bu bayrağımız. Yırtılan çıkartmanın üzerine yapıştırmanın bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum.

Umarım bu haberi yazıncaya kadar BBN teknik ekibi eksikliği gidermiştir diye düşünüyorum.

Pegasus ile sorunsuz bir uçuşla birlikte Ankara Esenboğa Havalimanı’na indik. İki pist aynı anda kullanıldığı için trafik beklememiz hızlı biçimde akıyordu. Hatta Ankara’ya 15 dakika erken bile geldik diyebilirim.

Dönüş AJet ile

İşleri hallettim ardından havalimanına doğru yola çıktım. İnternet üzerinden check-in yaptığım için hızla kontrolen geçtim. Mobil uygulama olarak AJet ekibinin biraz daha çalışmaya ihtiyacı var. Pegasus ile karşılaştırınca örneğin uyarılar mobil uygulamalara yüklenebilir.

Günün son uçağı olan 22.05’e bilet almıştım. Aklıma AJet’in zaman zaman yaşadığı teknik sorunlar ve rötarlar geliyordu. Kötü fikirleri aklımdan çıkarttım. Arındırılmış alanda beklerken zamanında AJet’in uçağı havalimanına geldi.

Yolcular boşaltıldı, uçak diğer sefere hazırlandı. 21.35’te alınması beklenen yolcular uçağın hazır olması nedeniyle 5 dakika erken uçağa alınmaya başladı.

AJet renklerine boyanmış bir 737-800 ile karşılandık. Köprüden ön kapıdan uçağa geçtik. Kabin yorgun, eski THY deri koltukları ile donatılmıştı.

Güleryüzlü ve beklediğimden daha tecrübeli bir kabin ekibi ile karşılaştım. AJet, bir dönem AtlasGlobal ve Onur Air’de uçmuş deneyimli ekipleri bünyesine almıştı. Sohbet etme imkanım olmadı ama hareketleri gayet profesyoneldi. Biraz ürkek olduklarını da söylememde fayda var. Zamanla daha iyi olacaklarını düşünüyorum.

Koltuk cebinde ikram satıldığı için mönüye baktım:

Artık her şey çok pahalı. Fiyatlar Pegasus ile üç aşağı beş yukarı aynı. Örneğin sandviçte kredi kartı ile 250 TL’ye alırken naki ödemek istediğinizde fiyat bu sefer 280 TL’ye çıkıyor.

Sandviçlerin yanı sıra çay ve kahve 110 TL. Nakit alırsanız 120 TL’ye çıkıyor.

Pegasus ile tek farkı mönünün biraz daha sade olması. Aynı zamanda uçakta alkollü içecek satışı yapılmıyor.

Sonuç olarak uçak bileti fiyatlarından bu kadar şikayet ettiğimiz günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda rekabetin devam etmesi çok güzel. Pegasus ile AJet güzel rekabet edecek. Bu durum biz yolculara yarayacak. Bilet fiyatları iki şirketin birbirlerine çok yakın.

Ancak kabin tasarımından ekiplere, operasyondan bakıma kadar AJet’in gideceği daha yol var. İlerleyen dönemde bağımsız hareket ederek daha iyi oturacağına inanıyorum. Yeter ki yöneticilerine bu bağımsızlık verilsin. Bu açıdan AJet’i takibe devam diyorum.

 

 

 

 

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu